Ekonomi

Otellerde doğal gaz ve elektrik ücreti de almaya başladılar

Rusya- Ukrayna savaşının ardından artan enerji fiyatları Almanya otellerinde yeni bir dönemi başlattı.

Rusya-Ukrayna savaşının ardından artan enerji fiyatları nedeniyle Almanya’daki oteller müşterilerinden elektrik ve ısıtma için ek sabit ücret almaya başladı.

Lüks otel gecelik 9 euro doğalgaz ve elektrik ücreti alıyor

Doğalgaz ve elektrik ücreti almaya başlayan otellerden birisi de Baiersbronn bölgesindeki 5 yıldızlı Bareiss Oteli. Otel müşterilerinden kişi başı gecelik 9 euro doğalgaz ve elektrik ücreti alıyor.

5 euroluk ücretin nedenini internet sitesinden duyurdu

Baltık kıyısındaki Schlossgut Gross Schwansee gibi Alman otelleri ise tüm konaklama için sabit bir fiyat uyguluyor. Otelin web sitesinde, “Enerji fiyatlarındaki keskin artış nedeniyle, 1 Ekim 2022’den itibaren tüm konaklama boyunca kişi başına 5 Euro’luk enerji için ne yazık ki sabit bir ücret talep etmek zorunda kalıyoruz” ifadesine yer verildi.

Bavyera’daki Krone-Post Hotel kişi başı gecelik 5, Braunlage’deki The Hearts Hotel kişi başı gecelik 3 euro doğalgaz ve elektrik ücreti alıyor.

Krone-Post otelinin sahibi Meik Lindberg, 5 euroluk “enerji ek ücretinin” otelin yıllık 200.000 euroluk gaz ve elektrik faturalarını karşılamaya yardımcı olmayacağını söylüyor. Lindberg ek ücretin en az gecelik 7,5 Euro olması gerektiğini savunuyor.

Turistler ek ücreti ödemek istemiyor

Alman otellerinin doğalgaz ve elektrik için istediği ek ücret turistleri rahatsız etti. Alman Seyahat Derneği’ne (DRV) göre, ek ücret sebebiyle iptal dalgası çoktan başladı. Turistler, ek ücretin 15 Euro veya daha fazla olduğunu öğrenirlerse turları iptal ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu