Ekonomi

Nane: İç hatta tavan fiyat artışı çok önceden yapılmalıydı

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, “İç hat uçuşlarda tavan fiyat artışının çok önceden yapılması gerekiyordu” diyerek, artışın kesinlikle tekrar gündeme geleceğini de belirtti.

Bloomberg HT’ye konuk olan Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışı ve iç hat uçuşlarda tavan fiyat artışı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Nane, Türkiye ile BAE arasında enerji, ulaştırma, lojistik, e-ticaret, finans, turizm, savunma sanayii ve ileri teknolojiler gibi alanlarda 50,7 milyar dolarlık anlaşma imzalanması hakkında yaptığı açıklamada, bu amaçla iki ülke arasında ortak ticari yapılanma kurulduğunu söyledi.

“Bu yapılanmanın ilk toplantısı da Eylül ayı gibi Türkiye’de olacak” diyen Nane, gerçekleşen son görüşme ile bundan sonra yapılacak işlerin temelinin atıldığını vurguladı.

‘Yeni Ercan Havalimanı 10 milyon yolcuya hizmet verecek’

Lefkoşa’da yapımı tamamlanan Yeni Ercan Havalimanı hakkında değerlendirmelerde bulunnan Nane, “Ercan, bizim ve Türkiye için çok önemli bir pazar” dedi.

Ercan Havalimanı’nda yeni terminalin 10 milyon yolcuya hizmet edeceğini belirten Nane, yeni terminalle birlikte Kıbrıs’a gelecek olan yolcu sayısının artarak Kıbrıs’ın ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.

‘Yeni Ercan Havalimanı, KKTC’nin bölgede bir marka hâline getirilmesine katkıda bulunacaktır’

‘Tavan fiyat artışının çok önceden yapılması gerekiyordu’

İç hat uçuşlarda tavan fiyat artışına ilişkin çıkan habere de değinen Nane, tavan fiyat artışının kesinlikle tekrar gündeme geleceğini açıkladı. “Geçen hafta dernek olarak yaptığımız ziyarette Sayın Bakan’ımıza gündeme getirdik. Geçen sene olduğu gibi bu sene de bir artışın hayata geçmesi olasıdır. Tavan fiyat artışının çok önceden yapılması gerekiyordu.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu