Ekonomi

IATA: Havayollarının zararı 157 milyar dolara çıkacak

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), koronavirüs salgını nedeniyle yeniden karantina dönemine girilmesinden dolayı gelecek yıl öngörüsünü revize etti.  IATA, sektörün 2021’de 157 milyar dolar zarar etmesinin beklendiğini açıkladı.

İkinci dalga öncesinde IATA açıklamasında öngörülen zararın 100 milyar dolar civarında olacağı belirtilmişti.

IATA açıklamasında, salgın sonrasında yolcu uçaklarının yere indiği dönemde ciddi talep artışı gören hava kargo sektörünün ise genişlemeye ve gelirini artırmaya devam edeceği bilgisi verildi.

Dijital sağlık karnesi sınırların açılması için çok önemli

Ayrıca Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), aşı bilgilerini içeren dijital bir sağlık karnesinin sınırların açılmasında büyük önem taşıdığını duyurdu.

Kuruluş, karneyle ilgili çalışmaların son aşamasına geldiğini ve bu yılın sonunda pilot uygulamaya başlanacağını açıkladı.

IATA, buna bağlı olarak 2021 ilk çeyreğinde uygulamaya geçileceğini belirtti. IATA Genel Müdürü ve CEO’su Alexandre de Juniac şunları söyledi:

“Sınırlarda çifte kilit var. Uluslararası seferlerde yolcuların karantina önlemlerine gerek duyulmadan seyahat edebilmesini sağlayacak ilk anahtar koronavirüs testi. İkinci anahtar ise sınır denetim mevzuatlarına uygun olarak yolcuların test verilerini doğrulayacak ve bunların güvenli birşekilde paylaşılmasını sağlayacak küresel bir veri altyapısı kurmak” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu