EğitimUçuş Emniyeti

Hezarfen’de eğitim uçağı düştü

Sabah saatlerinde İstanbul Büyükçekmece’de Hezarfen Havaalanı’nda uçak kazası meydana geldi. Öğrenci pilotun yalnız uçuşu sırasında meydana gelen kazadan Özyeğin Üniversitesi Pilotaj Bölümü öğrencisi Beytullah Nart ağır yaralı olarak kurtuldu.

Saat 11.00’de Ayjet Uçuş Okulu’na ait TC-UUG tescilli Sonaca tipi tek motorlu uçakla yalnız uçuşa çıkan Beytullah Nart, yaklaşık 30 dakika süren görevin ardından Hezarfen Havaalanı’na iniş için yaklaşmaya başladı. 05 pisti doğrultusunda yaklaşmaya başlan uçakta motor arızası yaşadı.

İlk müdahale Hezarfen Havaalanı ekipleri tarafından yapılırken daha sonra enkaz içine sıkışan öğrencinin kurtarılması için itfaiye ekipleri çağırıldı. Özyeğin Üniversitesi Pilotaj Bölümü Öğrencisi Beytullah Nart, itfaiyenin müdahalesinin ardından uçaktan çıkartıldı.

İLK UÇAĞI GEÇEN YIL TESLİM ALMIŞTI

Türkiye’nin en büyük özel uçuş okulu olan Ayjet, geçen yıl filosunu yenilemek üzere Sonaca tipi uçaklardan sipariş vermişti. Metal gövdeye sahip, iki kişilik uçaklar geçen yıldan itibaren Ayjet filosuna katılmaya başladı. Ayjet’in toplam 16 adet uçak siparişi bulunuyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu