Eğitim

HAVELSAN’dan F-16’lara arıza giderme simülatörü

HAVELSAN tarafından geliştirilen ve bakım ekiplerine büyük kolaylık sağlayan F-16 Arıza Giderme Simülatörü, Türk Hava Kuvvetleri’nde kullanılmaya başlandı. Yaklaşık bin civarındaki arızayı simüle eden sistem, teknik bakım ekiplerinin eğitim kalitesini yukarıya çekiyor

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın (SSB) F-16 Simülatörü Tedariği Projesinin birinci aşamasında pilotların harbe hazırlık eğitimi amacıyla tam görev simülatörleri ve silah taktik eğiticileri HAVELSAN tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi. Bu kapsamda 6 farklı ana jet üs komutanlığında 6 tam görev simülatörü ve 20 silah taktik eğiticisi ile Hava Kuvvetlerinin dünyada eşsiz bir simülatör altyapısına kavuşması sağlandı. 

Projenin ikinci aşamasında da F-16 arızalarının en kısa sürede tespit edilip uçakların faal hale getirilmesi için F-16 Arıza Giderme Eğitim Simülatörü üretildi. 

1000 CİVARINDA ARIZA SİMÜLE EDİLİYOR

HAVELSAN mühendisleri, Mürted Hava Meydan Komutanlığındaki F-16 Teknik Eğitim Merkezi’nde görevli uçak bakım eğitim öğretmenleriyle birlikte çalışarak uçağın arızaları içerisinde en çok karşılaşılan ve tespiti en zor arızaları tespit etti. Yaklaşık 1000 civarında arıza, Arıza Giderme Eğitim Simülatörü kapsamında simüle edildi. 

Simülatörlerin birbirlerine bağlanması sağlanarak, dışarıya herhangi bir taktik resim vermeden, büyük ve kapsamlı tatbikatların simülasyon ortamında gerçekleştirilmesi için altyapı oluşturuldu. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu