EğitimHaberler

Harbiyeliler planör eğitimine başladı

Hava Harp Okulu öğrencileri, yaz kampında Türk Hava Kurumu (THK) tarafından verilen planör eğitimine başladı. Özendirici uçuş eğitimi kapsamında harbiyeliler 7’şer sorti planör uçuşu gerçekleştirecek. Motorsuz hava aracı olan planör ile geleceğin pilotları, uçuş yeteneklerini de geliştirme imkanı bulacak.

Hava Harp Okulu’nun Yalova’da bulunan tesislerinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı Polonya imalatı SZD50-3 tipi çift kişilik Puchacz planörleri ile eğitim uçuşları yapılıyor. Bu uçuşlar için öğretmen pilotları, vinç operatörleri, Türk Hava Kurumu tarafından sağlanıyor.

HAVA HARP OKULU’NDA HANGİ UÇUŞLAR YAPILIYOR

Öğrencilerin adaylık dönemlerinde uçuş eğitimi başlatılıyor. Cessna imalatı dört kişilik T-41D tipi tek motorlu uçaklarla adaylar Hava Harp Okuluna giriş öncesinde uygulanan ve Öğrenci Seçme Uçuşları (ÖSU) olarak adlandırılan eğitim kapsamında, 13 sorti öğretmenle uçuyor. Kural gereği aday 14’üncü sortide yalnız uçabilirse seçmenin uçuş aşamasını tamamlıyor.

Okula giren öğrenciler, dört yıllık eğitimleri boyunca farklı zamanlarda ortalama 15 sortilik uçuşlar ile dönem sonu 7 sorti planör uçuşları yaptırılıyor. Mezuniyet ile birlikte sağlık muayenesini geçenler, İzmir Çiğli’de bulunan 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda uçuş eğitimlerine başlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu