Eğitim

Etihad SkyArt’tan A321neo kapı eğitim simülatörü alıyor

İstanbul merkezli havayolu eğitim simülatör imalatçısı SkyArt, müşterileri arasına Birleşik Arap Emirlikleri’nin milli bayrak taşıyıcı havayolu Etihad’ı ekledi. Abu Dabi merkezli şirket, SkyArt’tan Airbus A321neo serisi uçuş ekiplerinin eğitimi için  “Kapı Eğitim Simülatörü” satışı gerçekleştirdi.

Etihad Havayolları yetkilileri, SkyArt’ın İstanbul’daki tasarım ve imalat merkezini ziyareti sırasında anlaşma imzalandı. Sistem, nisan ayında Abu Dabi’de kurulacak ve ardından hizmet vermeye başlayacak.

Uçuş eğitimi için çok önemli

SkyArt tarafından son teknoloji ile geliştirilen kapı eğitim simülatörü, kabin ekibinin normal ve anormal durumları gerçekçi bir ortamda kapı açma ve tahliye eğitimlerinde kullanılıyor. Kabin ekiplerinin becerilerini geliştiren sistem, son yıllarda SkyArt’ın arka arkaya ihracat başarısı yakaladığı önemli ürünleri arasında yer alıyor.

İhracat artıyor

SkyArt, en son geçtiğimiz yıl aralık ayında Suudi Arabistan Havayolları Saudia’ya A321neo, Malezya Havayolları’na A330, Fransa merkezli Mermoz Akademi’ye bir adet Airbus A320 kabin eğitim bir adet de A350 kapı eğitim, Kazakistan’ın milli taşıyıcısı Air Astana’ya da bir adet Airbus A320/321 neo Acil Durum Kabin Tahliye Eğitim sistemi satışı gerçekleştirmişti.

SkyArt’ın diğer müşterileri arasında Lübnan merkezli MEA, China Airlinas, Meksikalı Viva ve Karatay Üniversitesi bulunuyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu