Eğitim

SkyArt’tan iki önemli simülatör ihracat anlaşması

Uçak hurdalarının yeniden dönüşümü ile sektöre giren ve eğitim ekipmanları konusunda hızla büyüyen İstanbul merkezli SkyArt, geçtiğimiz günlerde iki önemli anlaşmaya imza attı. SkyArt, Fransa merkezli Mermoz Akademi’ye bir adet Airbus A320 kabin eğitim bir adet de A350 kapı eğitim, Kazakistan’ın milli taşıyıcısı Air Astana’ya da bir adet Airbus A320/321 neo Acil Durum Kabin Tahliye Eğitim sistemi satışı gerçekleştirdi.

Fransa’nın önemli eğitim merkezi

Mermoz Akademi, Paris Orly-Rungis’teki yeni bir eğitim merkezine yaklaşık 2 milyon euroluk yatırım ile SkyArt’tan alacağı A320 kabin eğitim simülatörü ile Airbus A350 uçakları için kapı eğitim simülatörü önümüzdeki yıl teslim edilecek. Merkez, bu yatırım ile pilotların ardından kabin memurlarına da eğitim verecek.

Simülasyon sayesinde kabin memurlarının eğitim standartları yükseltilerek uygulamalarda gerçeklik yakalanması hedefleniyor. Bu iki simülatör, kabindeki duman veya yangın gibi büyük acil durumlarda ekiplere verilecek eğitim ile hayatta kalış oranının yükseltilmesi hedefleniyor.

Air Astana’ya teslimat 2023’te

Filosunu hızla modernize eden Air Astana da SkyArt ile anlaşma yaptı. 2023’te SkyArt A320/321 neo serisi için Acil Durum Kabin Tahliye Eğitim sistemi teslim edecek. Bu sistem, havayolunun ana merkezinde yenilenen eğitim merkezine kurulacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu