Havayolları

THY’nin Avustralya’ya uçmak için talebine Qantas karşı çıkmayacak

Geçtiğimiz gün sitemizde yazarımız Dr. Abdullah Nergiz’in Türk Hava Yolları’nın Avustralya’ya uçmak için resmi başvuruya yaptığı haberini paylaşmıştı. Avustralya merkezli SkyNews’ün haberine göre, THY’nin Singapur aktarmalı Sydney ve Melbourne için uçuş izni talebine ülkenin milli havayolu şirketi Qantas’ın karşı çıkmadığı öğrenildi.

THY, beşinci trafik hakkını kullanarak Boeing 787-9 tipi uçaklarla İstanbul’dan önce Singapur Changi Havalimanı’na uçacak. Buradan gerçekleştirilecek ekip değişiminin ardından aynı uçak Avustralya’ya devam edecek.

İzin için Avustralya Sivil Havacılık Güvenliği Otoritesine (CASA) başvuran THY, Aralık ayında uçuşlarını başlatmayı hedefliyor.

Katar Havayolları’nın talebi 

THY’nin kısa sürede uçuş ağını genişleteceği, İstanbul Havalimanı’nın dünyanın en önemli aktarma merkezlerinden biri olduğu belirtilirken Qantas’ın Katar Havayolları Qatar Airways ile yaşadıklarına da dikkat çekildi. Katar bir süre önce uçuş sayısını ikiye katlamak üzere başvuru yapmıştı.

Bu yaklaşım sonrasında Qantas Havayolları’nın CEO’su Vanessa Hudson’ın açıklama yapmak yerine sessiz kalması dikkat çekmişti. Bu adım kamuoyu tarafından izin için pek de gönüllü olmadığı yönünde yorumlanmıştı. Halen Qantas’ın Emirates ile ortak uçuşları sürüyor. Qantas bu ortaklıktan yolcu kaybetmek istemiyor.

Katar Havayolları’nın agresif büyüme adımı THY ile Avustralya için karşılaştırıldığında yetkililer THY’nin Katar’dan daha küçük bir tehdit olduğunu, İstanbul Havalimanı üzerinden çok farklı noktalara sunulan aktarmalar sayesinde yolculara alternatif oluşturulacağı yönünde yorumluyor.

Bolat: Avustralya uçuşları için fizibilite çalışmaları devam ediyor

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu