Eğitim

China Airlines Skyart’tan A321neo eğitim mock-up’ı aldı

Taipei merkezli havayolu şirketi China Airlines, Türk Skyart şirketinden Airbus A321neo uçaklarında görev yapan kabin memurlarının eğitimi için özel mock-up alımı için anlaşma imzaladı. Üretimi tamamlanacak sistem, mayıs ayında teslim edilecek.

Havayolu şirketleri, acil durumlarda kullanılmak üzere hidrolik kollar üzerinde kabin simülatörlerinin yanı sıra acil çıkış kapı eğitimleri için de farklı sistemler kullanıyor. Bu konuda uzun yıllardır üretim yapan Skyart şirketi, son dönemde Airbus’ın A321neo serisine odaklanmış durumda.

Lübnan’ın milli taşıyıcısı Middle East Airlines (MEA), Meksikalı Viva aerobus gibi havayollarına ürettiği mock-up’ı ihraç eden Skyart, dördüncü sistemini de China Airlines için yapacak. Bu sistemde sanal gerçeklik kullanılarak kapı açıldığına suya iniş, yangın gibi farklı senaryoların görüntüleri de yansıtılacak.


Uçuş eğitimi için hem havayolları hem de eğitim merkezleri farklı tipte mock-up imalatının yanı sıra Skyart şirketi uçak malzemelerinden özel mobilyalar tasarlıyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu