Tolga ÖzbekUçuş Emniyeti

Sayın Bakan lütfen kemerinizi takın

Dün ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ülkemize geldi. Önce Adana’ya indi. Deprem bölgesini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte helikopterle dolaştı. Hem Çavuşoğlu, hem de Blinken sosyal medya üzerinden fotoğraflar paylaştı. Ama bir detayı Kubilay Yıldırım fark etti. Amerikalı bakan beş noktadan emniyet kemerini takarken, Dışişleri Bakanımız, kemer takmamıştı:

Yazıyı yazarken hem Çavuşoğlu’nun hem de Blinken’in sosyal medya hesaplarına baktım. Çavuşoğlu paylaşımında ilk fotoğrafta her ikisi de kemer takmamıştı. İkincisinde ise bizim bakanın kemeri yok ama Blinken beş noktadan bağlamıştı. Belki de iniş-kalkışta takmış olabilir. Bilmiyorum.

Havacılığın kuralları

Havacılığın kuralları vardır. Kalkışta veya inişte bir şey olsa emniyet kemeri bizi korur. Savrulmayı önler. Havacılık kazalarında özellikle baş çarpmaları ciddi yaralanmalara neden olur. Sivil uçaklarda pilotlar, kabin memurları hayatta kalabilmek için 5 noktalı kemer kullanır. Biz yolcular ise sadece beldeki kemeri takarız.

Helikopterde uçanlar için de beş noktalı kemer konulmuş. Keşke bizim bakanımız da kemerini bağlasa. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun zihni haklı olarak meşgul olabilir. Amerikalı mevkidaşı ile görüşeceği çok sayıda konu var.

Ama en azından danışmanlarının, korumalarının bu tür konularda küçük bir uyarısı gerekebilir.

Bakan Çavuşoğlu’nun paylaşımı

Amerikalı Bakan Blinken’in sosyal medya paylaşımı

 

 

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu