Eğitim

Ayjet uçak filosunu yeniliyor

Türkiye’nin en büyük özel uçuş okulu olan İstanbul merkezli AYJET, uçak filosunu yeni nesil Sonaca 200’lerle yeniliyor. İlk uçaklarını geçtiğimiz yıl eylül ayında teslim almaya başlayan AYJET, Sonaca 200’lerle eğitim standartlarını daha da yukarı taşımayı hedefliyor.

AYJET Baş Uçuş Öğretmeni Kaptan Pilot Salim Onur Sonaca 200’ü seçerken uçuş operasyonuna verdiği katkı ve düşük operasyon maliyetlerinin etkili olduğunu söyledi. Uçuş Okulu, önümüzdeki yıllarda uçak sayısını da artırmayı planlıyor.

METAL GÖVDE

Belçika merkezli olan Sonaca, 2015’de yeni nesil ihtiyaçlara göre bir eğitim uçağı tasarlamak üzere çalışmalara başladı. Sonaca 200 olarak adlandırılan uçak, tamamen metal gövdeye sahip. Alttan kanatlı uçak, manevra kabiliyeti, yeni nesil kokpit tasarımı ile dikkat çekiyor. Uçuş okullarının ilgi gösterdiği model aynı zamanda kulüpler ve amatör pilotlar tarafından da kullanılıyor.

Avrupalı havacılık otoritesi EASA onayını geçtiğimiz temmuz ayında alan uçağın maksimum kalkış ağırlığı 750 kilogram. Rotax 914 motorunun kullanıldığı tasarımda büyük bakım 2 bin saatte bir gerçekleştiriliyor.

AYJET 2005’TE KURULDU

Faaliyetlerine 2005’te başlayan okulun filosunda 19 adet DA20-C1, 3 adet çift motorlu DA-42 ile 3 adet de FNPTII tipi simülatör bulunuyor.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu