EğitimHava Kuvvetleri

Alman Hava Kuvvetleri ‘sivil savaş uçağıyla’ eğitim alacak

Alman Hava Kuvvetleri, pilotlarının eğitim standartlarının yükseltilmesi için 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren Kanadalı Top Aces şirketinden özel eğitim alacak. Top Aces, A-4 tipi savaş uçaklarını Almanya’ya götürerek burada Luftwaffe pilotlarına hava-hava görevlerinde özel eğitim verecek.

Son yıllarda hem eğitim standartlarının yükseltilmesi, hem de maliyetleri düşürmek amacıyla tatbikatlarla düşman uçağını canlandıran ‘kırmızı kuvvetler’ konusundaki çalışmalar özel şirketler tarafından gerçekleştiriyor. Emekli edilen A-4, Mirage F1, F-16A, F/A-18 gibi uçaklar bir çoğu ABD ve Kanada merkezli bu şirketler tarafından satın alınıyor. Tecrübeli pilotlar tarafından uçuruluyor.

EN BÜYÜK KULLANICI ABD 

ABD, bu konuda en büyük eğitim paketini isteyen ülkelerin başında geliyor. İki yıl önce özel bir savunma bütçesi oluşturan Pentagon, bu tür dışarıdan hizmet alımı kapsamında 4 milyar dolarlık bütçe ayırmış durumda.

Top Aces Alman Operasyonları Kıdemli Program Müdürü Rolf Brandt, Alman Hava Kuvvetleri için yapılacak eğitim programı hakkında “Uçaklarımız Almanya merkezli görev yapacak. 20 kişilik bir ekip burada operasyonu sağlayacak” dedi.

 

Halen şirketin filosunda Dornier Alpha Jet, Douglas A-4 Skyhawk tipi eğitim/savaş uçakları bulunuyor. Elektronik hedef oluşturma veya Dart çekimi için şirketin filosunda bir adet de Learjet yer alıyor.

Geçtiğimiz günler Top Aces şirketinin ABD kolu, İsrail’den 29 adet F-16A ve B tipi savaş uçağı satın almıştı. İlk F-16’lar Phoenix-Mesa Gateway Havaalanı’na Top Aces Corp. şirketine ulaştı. Top Aces şirketi, geçen yıl yaptığı anlaşma ile Belçika Hava Kuvvetleri’nin emekli ettiği 25 adet Alpha Jet eğitim uçağını da satın almıştı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu