EğitimHavacılık Endüstrisi

Aeros ve ODTÜ ortak çalışma yapacak

Havacılık mühendisliği konusunda bir çok tasarımı hayata geçiren, uçuş testi konularında özel çalışmalara imza atan Aeros Havacılık, Orta Doğu Teknik Üniversitesi arasında “Kurumsal İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Bu protokolün amacı, havacılık, uzay ve savunma alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim/öğretim, araştırma/geliştirme ve proje odaklı faaliyetler ile ilgili olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü ve AEROS arasındaki işbirliği olarak belirlendi.

Hangi alanlarda iş birliği yapılacak

İnsanlı ve insansız her türlü hava ve uzay platformunun tasarımı, üretimi ve sistem entegrasyonu başta olmak üzere savunma, havacılık ve uzay sanayiindeki muhtelif konular protokolülün kapsamını oluşturmakta.

Staj ve iş imkanları

Bu kapsamda staj ve iş imkanları, teknik seminerler düzenlenmesi, ortak bilimsel çalışmalar yapılması ve karşılıklı teknik destek verilmesi gibi yükümlülükleri bulunan bu işbirliği protokolünün, her iki taraf için de ülkemizdeki havacılık endüstrisine önemli katkıları olacağı değerlendirilmekte.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu