Haberler

V-22’ye bakım için özel motor yuvası değişikliği

Necdet GÜRSOY

ABD’li Bell Textron, Amerikan Hava Kuvvetleri CV-22 Osprey tiltrotorun ilk “Motor Bölmesi İyileştirme Modifikasyonu”nu tamamladı. Bell ve Boeing tarafından yapılan işlem, Osprey’in motor bölmesi içindeki kablolama bileşenlerini iyileştirmek ve sürdürülebilirliği geliştirmek için yapıyı değiştirmek üzere devam eden yükseltmenin bir parçasını teşkil ediyor.

V-22 motor bölmeleri, V-22’nin dikey kalkış ve iniş yetenekleri ve ileri uçuşa geçiş için kritik güç bileşenlerini barındırıyor. Bu program, bakım süresini ve maliyetlerini azaltırken aynı zamanda uçuşa hazır olma oranlarını artırarak V-22 filo bakımcılarına ve operatörlerine fayda sağlıyor.

SIRADA DENİZ PİYADELERİ VE DONANMA VAR

Bell, ABD Savunma Bakanlığı için aktif olarak yeni V-22’ler üreten Amarillo Montaj Merkezi’nde değişiklikleri tamamladı. Bu merkez, yeni askeri uçaklar üretmek ve mevcut askeri uçakları değiştirmek için 500’den fazla çalışan istihdam ediyor. Amarillo Montaj Merkezi’nde motor bölmesi iyileştirmelerini tamamlama, motor bölmesini çıkarma ve değiştirme konusunda en fazla deneyime sahip Bell zanaatkârları kullanılıyor.

ABD Hava Kuvvetleri CV-22’lerinin yanı sıra, Deniz Piyadeleri ve Deniz Kuvvetleri de MV-22 ve CMV-22B varyantları için motor bölmesi iyileştirmelerine ilgi göstermiş durumda.

İlk Osprey modifikasyonunu Aralık 2021’de tamamlayan Bell Boeing, halen ikinci CV-22’nin modifikasyonuna devam ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu