İHA

MANA Havacılık’tan tarımsal İHA’ların ilk tanıtımı Konya’da yapıldı

Ankara merkezli kurulan MANA Havacılık, geliştirdiği ilaçlama drone sistemlerinin ilk tanıtımını Konya’da yaptı. Tarım 2023 Fuarı’nda çiftçiler için yapılan tanıtımda drone sistemleri büyük ilgi gördü.

MAD serisi İHA sistemlerini tanıtan için şirket, fuarda Zirai İlaçlama Drone, Otomatik Dümenleme Sistemleri ve Zirai İlaçlama Hizmetlerini tanıttı.

Şirketten verilen açıklamada “Bizim için bir lansman olan Konya tarım fuarının üçüncü günündeyiz. Kurumsal ve yerli bir üretici olarak gördüğümüz ilgiden çok memnunuz. Bu teveccüh gösterdi ki doğru zaman ve doğru yerde harekete geçtik. MANA, Türkiye tarımına, Türk çiftçisine iyi gelecek. “MANA bize iyi gelir.”

 

5 farklı drone sistemi

MANA Havacılık, farklı kapasitede ilaç taşıyabilin 5 farklı model geliştirmişti. Bu konuda çalışmalarına devam eden şirket, yakın zamanda tanıtımlarını artırarak ürünlerini tüm Türkiye’ye yaymayı hedefliyor.

Ortaca’da tanıtım

Bölgede tanıtım toplantıları da gerçekleştirilen MANA Havacılık, bir önceki tanıtımını da Ortaca’da gerçekleştirdi. Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, şu açıklamayı yaptı.

“Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü; “Üretimde girdi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı ilaçlama, gübrelemede çiftçilerimizin sıkıntıları var. Bu sıkıntıları bir nebze olsun azaltabilmek için drone ile ilaçlama konusunda çiftçilerimize bilgilendirme yapıldı. Bu sistem ile hem ilaç hem de mazot yönünden tasarruf edileceği ve çiftçilere katkı sağlayacağı anlatıldı. Bu uygulamanın bölgemizde yayılmasını amaçlıyoruz. İlaçlamada yüzde 30-40’a varan maliyet düşüşleri hedefleniyor. Bunu başarabilirsek çiftçinin yükünü bir nebze hafifletmiş oluruz. Daha modern şekilde ilaçlama yapmış oluruz. Çiftçilerimizin bu uygulamaya ilgi göstereceğini düşünüyorum”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu