Diploması

19 Eylül’den itibaren bu ülkelere girişleri durduruldu

Avrupa Birliği’nin Rusya ile vize kolaylığı anlaşmasını askıya alma kararının ardından Baltık ülkeleri yeni bir karar aldı.

Rusya’ya karşı en sert tutuma sahip olan Baltık ülkeleri ve Polonya, diğer AB ülkeleri tarafından verilen Schengen vizesi sahipleri de dahil olmak üzere Ruslara sınırlarını ortaklaşa kapatma kararı aldı.

19 Eylül’den itibaren Ruslar bu ülkelere giremeyecekler

19 Eylül’den itibaren Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya, diğer AB ülkelerinden Schengen vizesi olan Rus vatandaşları için girişi kapatacak. Böylece Rus turistlerin bu ülkelere turizm amaçlı giriş veya başka ülkelere transit geçişi artık mümkün olmayacak.

19 Eylül gecesi, Rus vatandaşları için Estonya’ya giriş yasağı yürürlüğe girecek. Bu yasak Estonya’da verilen vizelerin yanı sıra diğer AB ülkelerinde verilen vizeleri olan Ruslar için de geçerli. Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu düzenlediği basın toplantısında Ruslar için giriş yasağının Litvanya, Letonya ve Polonya’da da aynı andan itibaren uygulanacağını ifade etti.

Reinsalu, giriş yasağının turist vizesi ile seyahat eden kişiler için geçerli olduğunu ve ülkeyi akrabalarıyla görüşme amacıyla ve diğer insani nedenlerle ziyaret etmek isteyenleri etkilemediğini de sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu