Haberler

Dijital görev sistemleri için CRJ-700 test uçağının dijital ikizi geliştirilecek

Necdet GÜRSOY

ABD’li Northrop Grumman, yeni görev sistemleri ürün hatlarının geliştirilmesinde dijital mühendislik yeteneklerinden tam olarak yararlanmak için şirkete ait Bombardier CRJ-700 test uçağının gövdesi ve alt sistemlerinin dijital bir kopyasını geliştiriyor.

Şirketin Dijital Gölge (Digital Shadow) test ortamı, programlar arasında yeni yeteneklerin daha hızlı ve daha çevik geliştirilmesini, değiştirilmesini ve test edilmesini sağlayacak. Dijital Gölge, savaş radarları gibi sensörlerin dijital temsillerini, uçakta mevcut ve gelecekteki yetenekleri simüle eden ve performans verilerini toplayan gerçekçi bir sanal ortamda test edecek.

Northrop Grumman havadan çok işlevli sensörler başkan yardımcısı Roshan Roeder, “Dijital Gölge test ortamımız, tüm yaşam döngüsü boyunca dijital modeller aracılığıyla çeşitli görev sistemleri yapılandırmalarının ve alım satımlarının hızlı bir şekilde yinelenmesini ve değerlendirilmesini sağlayacaktır. Dijital iş parçacığını genişletmek ve test uçağımızın dijital ikizini geliştirmek, maliyet, zamanlama ve riski azaltırken görev sistemlerimizin değerli verilerini hızla toplamamızı sağlıyor.” dedi.

FİZİKSEL SINIRLARIN ÖTESİNDE SANAL OLARAK UÇACAK

Şirket, maliyeti düşürmeye ve geliştirmeyi hızlandırmaya yardımcı olmak için kuruluş genelinde mevcut ve gelecekteki yeteneklerinin yetkili dijital ikizlerini geliştiriyor. Bu dijital modeller ve derin veri depoları, mühendislerin soruları artan hız ve çeviklikle yanıtlamasına olanak tanır. Sanal bir görev sistemleri entegrasyon laboratuvarı olan Dijital Gölge test ortamı, dijital sensör temsillerini fiziksel tasarımlarıyla ilişkilendirme, sistem ve performans modellerini daha fazla doğrulama ve Northrop Grumman’ın geniş veri toplama deposundan yararlanma yeteneği sağlar.

Şirket, uçağın dijital bir versiyonunu ve yerleşik görev sistemi takımlarını oluşturarak ve spektrumdaki sensörleri hızla yeniden yapılandırarak ve entegre ederek, senaryoları ve sensör kombinasyonlarını fiziksel test uçağı sınırlamalarının ötesinde sanal olarak uçurabilir, böylece deney genişliğini ve ölçeğini arttırır, zaman çizelgesi ve uçuş testi maliyetlerini azaltır ve nihayetinde savaş uçağının görev yeteneklerini genişletir. Şirketin Dijital Gölge test ortamı, gelişen tehditlerin önünde kalmak ve geliştirme ve sürdürme maliyetlerini azaltmak için yazılım aracılığıyla yetenekleri yükseltme yeteneğini geliştirecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu