GösteriHaberler

Bursa’da savaşan İHA heyecanında 3’üncü gün

Teknofest öncesinde heyecan Türkiye’nin dört bir tarafında yapılan yarışmalarla yükseliyor. Bursa’da Yunuseli Havaalanı’nda yapılan Savaşan İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması’nda üçüncü gün bugün başladı. Yarışma yarın tamamlanacak. Kazananlar Atatürk Havalimanı’nda yapılacak Teknofest’te 21-16 Eylül tarihleri arasında ter dökecek.

Açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı & TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katılımı ile başlayan organizasyon, teknoloji tutkunu gençlerle buluşuyor.

Gençleri İnsansız Hava Araçları teknolojilerine yönlendirerek bilimsel ve teknik çalışmalar yapmaya teşvik eden yarışmada yazılım, kurulum ve bilgisayar donanımlarını hazırlayan takımlar uçuşlarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Bugün başlayan ve 9 Eylül’de sona erecek olan yarışmada İHA’lar arası hava-hava muharebe senaryosunun kontrollü bir ortamda oluşturulmasıyla gençlerin bu alanda deneyim kazanarak becerilerini geliştirmeleri amaçlanıyor. 

TEKNOFEST’TE REKOR PARA ÖDÜLÜ

TEKNOFEST 2021 kapsamında; lise ve üniversite öğrencileri ile mezunların katıldığı Savaşan İnsansız Hava Araçları Yarışmasında finale kalan 42 takım kıyasıya mücadele edecek. Sanal olarak manevra kabiliyetinin önem kazandığı yarışmada takımların rakip İHA’lara mümkün olduğunca fazla kez başarılı bir şekilde kilitlenmesi ve agresif manevralar yaparak kilitlenilmekten kaçınması gerekiyor.

Takımların uçuş görevlerini tamamlamasının ardından değerlendirmeler sonucu belirlenen puanlara göre başarılı olan ve dereceye giren takımlar ödüllerini 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde Atatürk Havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST’te alacaklar. TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında festivalin en yüksek ödüllü yarışması olan Savaşan İHA Yarışmasında Sabit Kanat kategorisinde birincilik ödülü 250 bin TL, ikincilik ödülü 150 bin TL, üçüncülük ödülü ise 100 bin TL olarak belirlendi. Döner Kanat kategorisinde ise birincilik ödülü 50 bin TL, ikincilik ödülü 30 bin TL, üçüncülük ödülü ise 20 bin TL değerinde olacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu