Haberler

Brezilya, Danimarka ve Güney Afrika’ya uçuşlar durdu

Dün önce Hollanda’nın yeni istekleri ve testlerin ardından Sağlık Bakanlığı artan vakalar nedeniyle Türkiye ve Brezilya arasındaki uçuşların durdurulma talebini Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne (SHGM) iletilmişti. Bu listeye Brezilya’dan sonra Danimarka ve Güney Afrika da eklendi.

SHGM, söz konusu ülkelerden Türkiye’ye Genel Havacılık dahil durdurulduğu, ülkemizden bu ülkelere çıkışların ise devam edeceği vurgulandı:

“Yeni Koronavirüs (Sars- Cov-2) tedbirleri çerçevesinde İngiltere’ye uygulanan uçuşların kısa süreli durdurulması sonrasında Brezilya, Danimarka ve Güney Afrika da buna eklenen ülkeler arasındadır. 23 Ocak 2021 tarihi saat 00.00 itibariyle Brezilya, Danimarka ve Güney Afrika’dan Ülkemize uçuşlar Genel Havacılık uçuşları dâhil durdurulmuştur.

YENİ KURALLAR

Ülkemizden bu dört ülkeye uçuşlar gerçekleştirilebilecektir. Üçüncü Ülkeler üzerinden gelen ve son 10 gün içerisinde bu dört Ülkelerden birinde bulunmuş olan şahıslar ise Ülkemize girişlerinden sonra Valiliklerce belirlenecek mekânlarda 14 gün karantina altına alınacak ve 10’uncu günde yapılacak PCR testi sonucunun negatif çıkması durumunda karantina sona erdirilecektir.

PCR testi yapılmayanların karantinaları 14 güne tamamlanacak ve PCR testleri pozitif çıkanların tedavileri ise Sağlık Bakanlığı SARS – COV – 2 tedbirleri çerçevesi ile rehberi doğrultusunda yapılacaktır. Daha önce olduğu şekilde Ülkemize girmeyecek ancak dört Ülkeden gelip havaalanlarımızı transit olarak kullanarak yolculuklarına devam edecek yolcuların taşınmasına izin verilecektir”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu