Haberler

Breeze 280 pilot işe alacak, maaşlar artırılacak

ABD’de iç hat seferleri yapan Breeze Airways, yılsonuna kadar 280 pilot istihdam etmeyi hedefliyor. Şirket ayrıca pilot maaşlarının da artırılması için düğmeye bastı. Yabancı pilot alımı için de havayolu kurallarını esnetme kararı aldı.

Geçen yıl kurulan ve bölgesel uçuşlar gerçekleştiren şirket, verdiği 80 adetlik Airbus A220 siparişi ile dikkat çekmişti. Halen Breeze filosunda 1 A220, 13 adet de Embraer E190/195 tipi uçak yer alıyor. 

Avustralya’dan pilot  

ABD’deki start-up havayoluAvustralya’dan E-3 özel meslek vize programı kapsamında çalışabilecek pilotları işe almayı hedefliyor. Bu konuda Breeze, “Avustralya pilotları, uygulamaları artırmak için bize yenilikçi, geleneksel olmayan bir yol sunuyor” diyor.

Havayolu geçen yıl Mayıs ayında Utah merkezli 16 noktaya uçmaya başlayarak hızlı bir giriş yaptı. Uçuş ağına Şubat ayında Islip, New York ve Palm Beach, Florida’yı eklemeyi planlıyor.

Ağustos ayındaki bir röportajda, Breeze’nin kurucusu David Neeleman, Cirium’a taşıyıcının potansiyel ağ eklemeleri için yaklaşık “400 rotayı” gözden geçirdiğini, ancak taşıyıcının hedeflerini genişletirken temkinli olmayı planladığını söylemişti.

Breeze’in uluslararası hedefleri olsa da Neeleman, “Henüz ABD dışına uçamıyoruz ve bunu yapmak için yakın vadeli bir planımız yok” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu