Bakım

UTED’ten eleman itirazı

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından alınan karar sonrasında Uçak Bakım Mühendisliği bölümü mezunları ‘eleman’ kategorisine alınmıştı. Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED) tarafından söz konusu karara itiraz edildiği duyuruldu:

“Bilindiği üzere, son dönemde YÖK’e sunulan usulsüz “Bilirkişi(?)” raporu ile arkadaşlarımıza “Uçak Bakım Elemanı” unvanı verilmişti.

YÖK’ün yakın zamanda açıkladığı “uçak bakım elemanı” ibaresi ile ilgili arkadaşlarımızın tarafından yapılan itirazlar tekrar değerlendirilmeye alındı.

Yapılan yanlıştan dönüleceğine inanıyoruz.

Biz ürettiğimiz işin niteliğini biliyoruz. Bizim ürettiğimiz işin niteliği ve katma değeri sektördeki tüm paydaşlar tarafından da iyi biliniyor.

Yurt dışında bizim işimizi yapan kişilere verilen unvan “Ground Engineer” veya “Aircraft Maintenance Engineer’ olarak geçiyor. Arkadaşlarımızın haklı serzenişi olan “Uçak Bakım Mühendisi” unvan talebimiz var. Tüm aklı havada olanları tekrar mantıklı düşünmeye davet ediyoruz.

UTED olarak, Yüksek Öğrenim okullarının Sivil Havacılık kulüp temsilcileri ile son dönemde gündemde olan “Unvan” konusunda emek veren mağdurları ve mağdur adaylarını buluşturduk.

Havacılık bakım alanında yerleşmiş çarpık eğitim düzeninin giderilmesi için haksızlıkların giderilmesi için çalışmaya devam edeceğiz.

“Unvan” konusundaki haklı mücadelenin destekçisi ve takipçisi olacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu