Haberler

Bahri Kesici veda etti

Dört buçuk yıldır Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) görevini sürdüren Bahri Kesici, yaş haddinden emekli oldu. Veda ziyaretlerini yaparak Kesici bugün bir veda mesajı yayınladı.

1956 yılında Samsun Kavak İlçesinde doğan Bahri Kesici, 1981 yılında ODTÜ Elektrik / Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Hava Kuvvetleri adına askeri öğrenci olarak okuyup mezun oldu. 

Hava Mühendis Teğmen olarak savaş uçaklarının fabrika seviyesi ve depo seviyesi bakımlarının yapıldığı Eskişehir 1. Hava İkmal Bakım Merkezi’ne Uçak Bakım Mühendisi olarak atandı. Burada 3 yıl bakım mühendisliği yaptı. 

Aynı merkezdeki Hassas Ölçü Aletleri Kalibrasyon Laboratuvarına yönetici olarak atandı ve burada 5 yıl görev yaptı. Bu dönem içinde laboratuvarın ABD tarafından sertifikalandırılmasını sağladı. Daha sonra Aviyonik Sistemler Atölyeler sorumlusu olarak görevlendirildi ve 4 yıl bu görevini sürdürdü. Bu süre içinde ABD’de önemli sistemlerin depo seviyesi bakım eğitimlerinden geçti. 

1993 yılında 4. Ana Jet Üs Komutanlığına Hassas Ölçü Aletleri Laboratuvarı Komutanı olarak atandı ve laboratuvarın sertifikasyonunu sağladı. 

1994 – 1996 yıllarında, TAI’deki F-16 Uçak üretimi programına destek vermek amacıyla WPAFB / Ohio’da MSB adına F-16 Teknik İrtibat Subayı olarak atandı. 

1996-1997 yıllarında MSB F-16 Program yönetimi bölümünde görev aldı. 1997-2000 yılları arasında; CASA uçak üretim projesi, Cougar Helikopter üretim Projesi, Tanker Uçak tedarik projesi gibi konularda Hv. K. K.lığı’nda görev aldı. 2000 yılının başında Kıdemli Binbaşı olarak emekli oldu. 

2000-2003 yılları arasında özel sektörde ISO 9001 ve AB proje danışmanlığı yaptı, yine ayrıca makine imalatı yapan bir özel firmada İş Geliştirme Müdürü olarak görev aldı. 

2004-2009 yıllarında Samsun Kavak İlçesi Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 2009 yılında Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Daha sonra SHGM’nin genel müdürü oldu.

KOLTUĞU BİLAL EKŞİ’DEN ALDI

Yaklaşık 4,5 yıl önce Bilal Ekşi’den boşalan SHGM Genel Müdürlük makamına atanan Bahri Kesici, ayrılık öncesi bir veda mesajı yayınladı. Kesici, “2009 yılından 5 Ocak 2021 tarihine kadar 11 yılı aşkın süredir birlikte çalıştığımız ve hizmetinde olduğumuz çok değerli sivil havacılık ailesine şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

BİLAL EKŞİ’DEN MESAJ

Öte yandan Bahri Kesici’nin selefi THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de emekli olan SHGM Genel Müdürü hakkında sosyal medya hesabı üzerinden mesaj yayınladı. Ekşi, 2011-2016 yılları arasında SHGM Genel Müdürü görevimde beraber çalıştığımız SHGM Genel Müdürü Bahri Kesici Beye görev süresince yaptığı başarılı çalışmalar için teşekkür ederim. Kendisine sağlıklı ve hayırlı bir ömür dilerim” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu