EkonomiHaberlerHavacılık Endüstrisi

Airbus, Çin’de 945 milyon dolara geri dönüşüm tesisi kuruyor

Avrupalı uçak imalatçısı Airbus, 945 milyon dolarlık yatırımla Çin’de uçakların geri dönüşümü ve uzun dönem bekleme yapacakları bir tesis kuracağını açıkladı. Chengdu’da faaliyete başlayacak şirketin ortağı Airbus’ın alt şirketi Satair, söküm şirketi Tarmac ile Chengdu Belediyesi olacak.

Her yıl ortalama 500 civarında havayolu uçağı hizmetten çıkıyor. Bu uçakların metal ve kompozit parçaları geri dönüşüm tesislerinde yüzde 90 oranında tekrar kullanılabilir hale getiriliyor. Sektörün büyüklüğü ise 2,5 milyar dolarlık ciroya sahip.

Airbus, son yıllarda hızla büyüyen bu pazardan pay alabilmek üzere Çin’le ortak çalışmaları hayata geçirecek. Halen Çin’de üretim hattı da bulunan Airbus, geri dönüşüm ile çevreci projelere destek vermeyi hedefliyor.

Faaliyete 2023’te girecek

Anlaşma hakkında bilgi veren Airbus’ın Çin CEO’su George Xu, tesisler için toplam yatırımın 945 milyon dolar yatıracaklarını belirterek “Tesisler hızla hayata geçirilecek. Hedefimiz, Eylül 2023’te faaliyete geçebilmek. Tesislerde toplam 125 uçak emniyetle park pozisyonuna alınabilecek. Tesislerde hedef, 2030 yılına kadar 685 uçağın depolanması ile 98 uçağın sökümü” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu