Havalimanları

İstanbul Havalimanı bu yıl 656 milyon Euro yatırım yapacak

İstanbul Havalimanı’nın operasyona başlamasının 5, işletmeci ve inşaatı yapan İGA’nın operasyonunun başlamasının 10’uncu yılında CEO Vekili Selahattin Bilgen açıklamalarda bulundu. Bu yıl İGA toplam 656 milyon 100 bin Euro yatırım gerçekleştirecek.

İnşaat çalışmalarından sonra yatırımları büyümek ve sistemi daha verimli kullanabilmek için gerçekleştiren İstanbul Havalimanı geçen yıl da 160,1 milyon Euro yatırım yapmıştı.

Selahattin Bilgen, yapılacak yatırımların pistten başlayıp Airport City olarak adlandırılan, otoparkın arka bölümündeki merkezler olduğuna dikkat çekti.

Neler yapılacak

Genel Havacılık Terminali: 35 milyon Euro yatırım ile yıl sonunda açılacak. Amaç iş adamlarını getirmek. Yeni segmenti İstanbul ile tanıştırmak. Yıl sonunda yeni genel havacılık terminali tamamlanacak.

Hilton Hotel: Airport City’de 66,6 milyon Euro’luk yatırım ile otel inşaatı sürüyor. Kurulacak otel, Hilton Grubu tarafından işletilecek. Burada özel iş merkezleri de olacak. 

Yeni iki pist: Toplam 331 milyon Euro ile yeni iki yeni pist inşa edilecek. Hedef, 2025 sonunda tamamlamak. Bu pistin birincisi, doğu batı yönünde olacak. Özellikle yan rüzgar durumunda İstanbul Havalimanı’nın trafik akışını rahatlatacak. Diğer pist ise 3 bin metre olarak açılan Kuzey-Doğu yönünde, ağırlıklı olarak iç hat operasyonu için kullanılan pistin yedeği olacak.

Güneş Enerjisi yatırımı: Eskişehir’de 3 milyon metre karede 200 MW güneş enerjisi santrali kuruyor. 2024 sonunda 146 milyon Euro harcanarak tamamlanacak. Böylelikle İstanbul Havalimanı’nın 400 milyon kilowattlık harcasının tamamı güneş enerjisi ile karşılacak.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu