Genel Havacılık

Türkiye Gürcistan’daki orman yangınına 3 uçak yolladı

Gürcistan’ın Borcomi bölgesinde günler önce başlayan ve henüz kontrol altına alınamayan orman yangınına Türkiye’den de destek gitti. Orman Genel Müdürlüğü bir adet Antonov An32 ve iki adet de tek motorlu Air Tractor tipi yangın söndürme uçağını bölgeye sevk etti.

Farklı noktalardan hareket eden üç uçak, dün Tiflis Havalimanı’na ulaştı. Bu yıl orman yangınlarıyla havadan mücadelede filoya katılan Chinook olarak da bilinen Model 234 tipi ağır, gece görüş sistemlerine sahip Model 107 helikopterleriyle ve uzun süreden sonra tekrar kullanılmaya başlanan tek motorlu Air Tractor uçakları oldukça etkili oldu.

Borcomi’de görev yapacak

Gürcistan’daki orman yangınının söndürülmesi için gönderilen uçaklarla ilgili olarak Orman Genel Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı:

“Gürcistan’ın Borcomi ilçesinde çıkan orman yangına karadan ve havadan müdahale sürmektedir.  Yangına havadan müdahale desteği kapsamında Türkiye’den 1 adet AN32 Antanov, 2 adet AT802 Airtractor uçağı görevlendirilmiştir.

Yangına havadan müdahale edecek olan UR-UZH tescil numaralı 1 adet AN32 Antanov uçağımız dün gece itibari ile intikalini başlatarak, Dalaman’dan Tiblis Hava limanına 05:00 de ulaşmıştır.

EC-NVF ve EC-LGT tescil numaralı 2 adet AT802 Airtractor uçağımız ise gün doğumu ile Antalya’dan kalkarak 11:30 civarı Tiblis havalimanın varmıştır. Gerekli resmi işlemlerin ardından hızlıca yangına müdahaleye başlayacaktır.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu