Haberler

Aeros ve TRTEST’ten iş birliği anlaşması

Ankara merkezli havacılık mühendislik hizmetleri veren Aeros şirketi, TRTEST ile işbirliği ve çözüm ortaklığı sözleşmesi imzalandı. 

Aeros, savunma ve havacılık konusunda Türkiye’ye çok önemli bir altyapı kuran TRTEST için idari ve teknik danışmanlık ile eğitim hizmetlerinin sağlayacak. Ayrıca Aeors, test planlama, test icra etme ve test raporlama konularında mühendislik desteği verecek.

Ayrıca uçuş sırasında ölçümlendirme ve performans gösterimi gereksimi bulunan, yeni geliştirilen, modernite edilen bileşen, alt sistem, ekipman, mühimmat ve hava araçlarının gerçek uçuş koşullarında uçuş testlerini gerçekleştirecek.

Yerli test alt yapısının geliştirilmesi

TRTEST’in ortakları arasında Savunma Sanayii Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, TUBİTAK, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı ve STM bulunuyor.

Yerli test alt yapı envanteri toparlanması ve hazırlanmasını hedefleyen kuruluş, yurtdışında yapılan testlerin ülkemizde gerçekleştirilmesi ve kamu malı test envanterinin işletiminin sağlanması gibi önemli faaliyetleri yürütüyor

Ayrıca TRTEST bünyesinde geliştirilen “Online Laboratuvar Müşteri Kabul Portal’ı” ile yerli test altyapı çözümlerinin test ihtiyacı olan kuruluşlara ulaştırılmakta.

2019’da kuruldu

AEROS Havacılık ve Mühendislik A.Ş., milli teknoloji çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla, havacılık, savunma ve ulaşım alanında mühendislik hizmetleri sunan bir tasarım ofisi olarak 2019 yılında kuruldu.

AEROS, bu alanlardaki projelerin ve nihai ürünlerin geliştirme, test ve entegrasyon sürecini desteklemeyi amaçlamaktadır.

Bu ürünlerin milli ve uluslararası platformlara entegrasyon faaliyetleri için gerekli tasarım ve sertifikasyon çalışmalarını yürütmekte.

Aeros Havacılık’a AS9100D Sertifikası

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu