Haberler

Aeroflot’un Verona seferi izin alamadı, uçak İstanbul’a indi

Rus Aeroflot Havayolları’nın Moskova-Verona (İtalya) seferini yapan yolcu uçağı, Türk hava sahasından çıkış sırasında izin alamaması nedeniyle dönmek zorunda kaldı. Yakıt kritiğine girmemek için uçak İstanbul Havalimanı’na indi.

Aeroflot Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, Moskova Sheremetyevo Havalimanı’ndan saat 14.26’da havalandı. Uçak, Moskova kalkışından sonra Ukrayna hava sahasının etrafından dolanan uçak, Karadeniz rotası izleyerek Türk hava sahasına girdi. Çanakkale yakınlarından Ege Denizi üzerine çıkan SU7236 sefer sayılı uçuş, İtalya için uçuş izni alamadı.

İstanbul’a yönlendirildi

Bir süre bölgede bekleme yapan pilotlar, Moskova’daki ana merkezleri ile irtibata geçti. İtalya’nın uçuş izni vermemesi nedeniyle pilotlar geri dönüş kararı aldı.

Daha sonra SU7236 sefer sayılı Aeroflot uçağı, İstanbul Havalimanı’na indi. Uçağın Moskova’ya dönmesi bekleniyor.

Ukrayna Savaşı nedeniyle Avrupa semaları kapalı

Aeroflot başta olmak üzere Rus havayolu şirketlerine Avrupa Birliği uçuş yasağı getirdi. Rusya’nın en büyük havayolu şirketi olan Aeroflot da bir çok hattı kapadığını açıklamıştı.

Rusya’dan misilleme

Rus şirketlerine hava sahaları kapanırken karşı hamle de Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı Rosaviatsiya üzerinden geldi. Rus havacılık otoritesi, uluslararası hukuk normlarına uygun olarak Avrupa devletlerinin Rus uçaklarına veya Rusya’da kayıtlı sivil uçakların uçuşlarına hava sahasına kapatma kararı aldı.

Rusların 36 ülkenin sına cevap verildiği bildirildi.

36 ülkenin hava yolları şirketlerine yönelik sınırlama getirildiği belirtilen açıklamada, Rus hava sahası kapatılan ülkeler şu şekilde sıralandı:

“Avusturya, Arnavutluk, İngiltere, Belçika, Bulgaristan, Britanya Virjin Adaları, Büyük Britanya, Macaristan, Almanya, Cebelitarık, Yunanistan, Danimarka, (Grönland, Faroe Adaları dahil) Jersey, İrlanda, İzlanda, İspanya, İtalya, Kanada, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Finlandiya, Hırvatistan, Çekya, İsveç, Estonya”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu