Haberler

ABD F-16’larının kara kutusu Mercury Systems olacak

Necdet GÜRSOY

ABD Hava Kuvvetleri, uçuş veri kayıt cihazları için Mercury Systems ile sözleşme imzaladı. Sözleşme, F-16 filosundaki güvenli görev veri sistemlerini (secure mission data systems/SMDS) desteklemek için uçuş veri kayıt cihazlarının (Flight Data Recorder/FDR) teslimini içeriyor.

ABD Hava Kuvvetleri, havacılık ve savunma sanayi teknolojisi şirketi Mercury Systems ile 165 milyon dolarlık sabit fiyatlı belirsiz teslimat/belirsiz miktarlı (IDIQ) sözleşme imzaladı.

Sözleşme, F-16 filosunda güvenli görev veri sistemlerini (SMDS) desteklemek için uçuş veri kayıt cihazlarının teslimini içeriyor.

Bu uçuş veri kayıt cihazlarının, F-16 jetlerinin mevcut ve gelecekteki görev gereksinimleri için performansı, emniyeti ve güvenilirliği artırması bekleniyor.

Sözleşme, 16,4 milyon dolarlık bir başlangıç siparişi içeriyor ve 72 aylık bir planlı performans ve sevkiyat süresi içeriyor.

Mercury Systems Süreç bölümü başkanı Brian Perry, “Savunma müşterilerimiz maliyeti en aza indiren, program riskini azaltan ve kanıtlanmış performans ve güvenilirlik sağlayan çözümler arıyor. Temel savunma sınıfı mikro elektroniklerin bağımsız bir yerel tedarikçisi olarak, zorluklarını karşılamak için ihtiyaç duydukları amaca yönelik teknolojiyi sağlama konusunda bize güveniyorlar. Güvenilir bir ortak olarak çalışmayı ve dünya çapında bireyleri ve toplulukları koruyan sistemler sunmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Firma, iki entegre sistemle birleşik bir çözüm gösterdikten sonra anlaşmayı güvence altına aldı. Bu, ABD Savunma Bakanlığı’nın F-16’daki mevcut herhangi bir yazılımı değiştirmeden ilerlemesini sağladı.

Ek olarak, bu yeni yetenek, hükümetin açık sistem yetkileri doğrultusunda açık sistem mimarisi öğeleri sunacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu