Haberler

A400M Çad’a tıbbı malzeme taşıdı

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait Airbus A400M tipi askeri nakliye çağı, Çad’a tıbbi malzeme götürdü. Ankara Etimesgut 11. Ana Ulaştırma Üs Komutanlığı’ndan havalanan uçak, Çad’ın koronavirüs ile mücadelesine destek olmak üzere solunum cihazı, maske, eldiven gibi tıbbı malzemeyi ulaştırdı.

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçağı Çad’ta Sağlık Bakanı Khayal, Büyükelçimiz Kemal Kaygısız, Cumhurbaşkanlığı Sağlık İzleme Ulusal Koordinatörü Choua Achemi, Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Ahmat Hamit karşıladı.

DÜNYAYA YARDIM TAŞIDI

Türkiye’nin tasarımcı ve imalatçı olarak görev aldığı Airbus A400M askeri nakliye uçağı projesi için bugüne kadar 9 uçak teslim alındı. 10’uncu uçak ile birlikte Türkiye’nin alacağı A400M sayısı tamamlanmış olacak.

Pandemi döneminde A400M uçakları ile Türkiye dünyanın dört bir tarafına sağlık malzemesi gönderdi. Halen Türk Hava Kuvvetleri’nin filosundaki en büyük askeri nakliye uçağı olan A400M, 130 ton maksimum kalkış ağırlığına sahip. Uçak, 37 tona kadar kargo alabiliyor. 12 bin 200 metre (40 bin feet) irtifaya çıkabilen A400M’in boş olarak menzili ise 8 bin 700 km.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu