Deniz KuvvetleriSavunmaTürk Savunma Sanayi

TCG Anadolu limandan çıktı

Bu yıl Türk Deniz Kuvvetleri’ne teslim edilmesi planlanan TCG Anadolu limandan iki römorkör ile çıkartıldı.

Devrim Yaylalı paylaştığı fotoğrafta “Türk Donanmasının ilk amfibi hücum gemisi TCG Anadolu, Sedef Tersanesi’nden iki römorkör tarafından çekiliyor. Geminin bu yıl deniz denemelerine başlaması bekleniyor” yazdı.

Yapımının önemli bölümü tamamlanan TCG Anadolu L-400’ün bu yıl içinde tamamlanarak seyir denemelerine başlaması hedefleniyor. Amfibi Hücum Gemisi (LHD) tipindeki gemiye İHA sistemleri ise 2023’te entegre edilecek.

Halen çalışmaları Sedef Tersanesi’nde süren TCG Anadolu’nun uçuş güvertesinde SkiJump olarak adlandırılan hava araçları için bir rampa tasarımı bulunuyor. Uzunluğu 232 metre olan TCG Anadolu’ya gücü ise kıçta 2 adet 11 MW gücünde Siemens e Sipod, başta da itici 2 adet 1500 KW gücünde Brunvoll verecek.

Bir taburdan oluşan yani 700 askere kadar oluşan gücü taşıyabilecek gemine ayrıca 4 adet Mekanize Çıkarma Aracı (LCM) veya 2 adet Hava Yastıklı Çıkarma Aracı (LCAC), 2 adet Personel Çıkarma Aracı (LCVP) bulunacak. Geminin diğer personelini 56 uçuş, 50 hastane ve 200 gemi personeli oluşturuyor.

4 AH-1W Deniz Kuvvetleri’nde

Geçen hafta uzun yıllar Kara Havacılık tarafından kullanılan 4 adet AH-1W Deniz Kuvvetleri’ne törenle teslim edilmişti. AH-1W’ler TCG Anadolu’nun ilk hava araçları olacak. Bunu Baykar tarafından geliştirilen TB3’ler izleyecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu