Haberler

TALPA’dan OML pilotlar için SHGM’ye öneri

Havayolu pilotları, yaşlarına göre farklı aralıklarla hastanelerden sağlık raporu alıyor. Daha önceden örneğin by-pass ameliyatı olmuş, iyileşerek yeniden sağlık sertifikası alarak uçan pilotlar için havayolları OML yani Operasyonel Çoklu Pilot Sınırlaması’na göre uçuş planı hazırlıyor.

Ancak OML konusunda Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) bazı farklı uygulamalara dikkat çekerek bu konuda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) yeni bir adım atılmasını istedi.

İşte o mektup:

“Çalıştıkları havacılık işletmelerinin kapanması veya operasyonları durdurması veya diğer sebeplerle işsiz kalan bazı meslektaşlarımız, başvurdukları şirketlerde sertifikalarındaki OML kaydı nedeniyle başvurularının olumsuz sonuçlandığı yönündeki şikayetlerini derneğimize iletmektedirler.

Her pilotun kariyeri süresince karşılaşması mümkün olan ancak mesleğini ifa etmesine engel teşkil etmeyen OML kaydının, işverenlerin pilot seçiminde olumsuz bir faktör şeklinde değerlendirilmemesini ve yetişmiş insan kaynağımızın atıl bırakılmamasını teminen konunun Sayın Genel Müdürlüğünüzce incelenerek havacılık işletmelerimizin bu konuda uyarılması ve Anayasal bir hak olan çalışma hürriyetine ilişkin eşitlik prensibi çerçevesinde hareket etmeye özen göstermelerinin sağlanmasına yönelik talep ve görüşümüzü takdir ve tensiplerinize arz ederiz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu