TUSAŞ’tan 10 bin çalışana eğitim
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, yüksek teknolojili olan hava araçlarının tasarımından üretimine tüm süreçlerde görev alan çalışanlarının “yaşam boyu eğitim” ile toplam 10 bin teknisyen ve mühendise özel eğitim faaliyetine başladı.
Bu kapsamda Akademi Başkanlığı ve Yapısal Genel Müdür Yardımcılığı iş birliği ile ikincisini hizmete aldıkları Üretim Eğitim Merkezi’nde toplam 5000 teknisyene iş başı ve teorik eğitim desteği sağlayacak olan TUSAŞ, özgün projelerinin üretim ve montaj faaliyetleri hakkında çalışanlarını üretim yeteneklerini ve verimliliğini artırmayı hedefliyor. Kaliteli üretimini ön planda tutan TUSAŞ, bu sayede iş güvenliğine de katkı sağlayacak.
ÖZEL EĞİTİM
TUSAŞ, Türkiye’de uluslararası standartlarda sahip olduğu üretim merkezleri sayesinde havacılık uygulamalarını eğitim ile desteklemeyi sürdürüyor. Bu kapsamda alanında uzman 10.000’e yakın mühendis ve teknisyenle aralıksız üretime devam eden TUSAŞ, bir yandan çalışanlarının hızlı adaptasyonunu önceleyen eğitim faaliyetleri sürdürürken diğer taraftan iş güvenliliğin sağlanmasına yönelik uygulamalar geliştirmeye devam ediyor. Daha önce üretim hatlarında detay parça üretim ve montaj eğitimlerini tamamlayan çalışanlar, üretim hattının direkt içinde yer alan yeni eğitim merkezinde son teknoloji ile donatılmış makinalarda eğitimlerini pekiştirme imkânına sahip olacaklar.
TUSAŞ, aynı zamanda protokolünün bulunduğu Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte eğitim merkezlerinde teknik eğitmen yetiştirilmesine yönelik çalışmaları da sürdürüyor. Eğitim merkezinde bulunan son teknoloji üretim tezgâhlarının yanı sıra yüksek lisans ve doktora eğitimi gören bünyesinde çalışan mühendislerine yönelik uygulama faaliyetlerine de imkân tanıyacak. Çalışanlarına sağladığı eğitim desteğinin yanı sıra şirket içinde ve alt tedarik firmalarında çalışan teknisyenler için uygulamalı eğitimlerini de önceleyen TUSAŞ, bünyesinde bulunan merkezlerde projelerde gerek duyulan eğitim ihtiyaçlarına yönelik eğitimler tasarlıyor.
TUSAŞ Akademi Başkanlığı’nın eğitmenleri ve kurum içi uzman eğitmenler tarafından yürütülen eğitimler iki bölümden oluşuyor. Birinci bölümde temel imalatı konu alan eğitimleri tamamlayan çalışanlar, ikinci bölümde montaj uygulamalarına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor.