Dr. Abdullah NergizYazarlar

THY Avustralya’ya uçmak için resmi başvuruyu yaptı

Türk Hava Yolları (THY), Avustralya uçuşlarını başlatmak üzere resmî başvuruda bulundu.

THY’nin Avustralya’daki ilk uçuş noktaları olarak, kolayca tahmin edileceği üzere Sydney ve Melbourne kentleri tercih edildi.

Ülkenin millî havayolu şirketi Qantas’ın, THY’nin başvurusuna itiraz etmediği ve söz konusu uçuşların önümüzdeki bir yıl içerisinde başlamasının hedeflendiği belirtildi.

Bununla birlikte, gerekli filo planlamasının sağlanması durumunda, THY’nin bu yılın sonu gelmeden seferleri başlatması bekleniyor.

Singapur aktarmalı

Boeing 787-9 tipi uçaklarla icra edilecek uçuşlar, menzilin uzunluğu sebebiyle Singapur duraklamalı bir biçimde gerçekleştirilecek ve yaklaşık 21 saat sürecek.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

 

 

Dr. Abdullah Nergiz

Havacılık sektöründe, hem havayolu hem de havalimanı tarafında 20 yıla yakın profesyonel tecrübesi bulunan Dr. Abdullah Nergiz, Türkiye'nin ilk havacılık blogu olan Havayolu 101'in kurucusu ve baş editörüdür. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını Türkiye sivil havacılık tarihi üzerine yapmış olan Nergiz, halen profesyonel kariyerinin yanı sıra özel bir üniversitede havacılıkla ilgili ders vermeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu