Hava KuvvetleriTolga ÖzbekYazarlar

F-4’lerin 50’nci yılı 17 Kasım’da kutlanacak

Türk Hava Kuvvetleri’nde 1974 yılında hizmete giren F-4E Phantom II uçaklarının 50’inci yılı 17 Kasım’da Eskişehir 1. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda yapılacak törenle kutlanacak.

Hollandalı bir spotter yani hava fotoğrafçılarına hizmet veren turizm şirketinin ilanına göre, 17 Kasım’da spotterlar sabah Eskişehir yakınlarında bir vadiye götürülecek. Burada alçak geçiş yapılacak.

Ardından 1. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleştirilecek törende F-4 uçakları ‘fil yürüyüşü’ adı verilen toplu geçişlerini yapacak.

Organizasyonda statik alanda uçaklar sergilenecek.

Özel boyama

Tören için Türk Hava Kuvvetleri’ne ait bir F-4E 2020 uçağı özel olarak boyandı. Ayrıca bazı uçakların da kuyruklarına 50’nci yıl tasarımı işlendi.

“Bu tür organizasyonları yabancılardan mı öğreneceğiz”

Bu organizasyonun ilk olarak yabancı spotterlara bilgi gitmesi konusuna ise Türk havacılık fotoğrafçıları tepki gösterdi. Türk spotterlar, “Neden bu tür organizasyon ve gelişmeleri yabancı spotterlardan öğreniyoruz, bu tür organizasyonlar sadece yabancılar için mi yapıyor” sorusunu Türk Hava Kuvvetleri’ne soruyor.

Konuyu ilk olarak 30 Ağustos’ta sitemiz www.tolgaozbek.com Levent Başara’nın yazıları ile gündeme getirmiş, YouTube kanalımızda da haberlerini yapmıştık.

İşte o haber ve videolar

İlk F-4E Phantom 50 yıl önce bugün gelmişti

Türk Hava Kuvvetleri’nde F-4E Phantom dönemi

Türk Hava Kuvvetleri’nden F-4E’ye özel kuyruk

 

 

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu