FuarTürk Savunma Sanayi

STM’nin hedefinde Güney Amerika var

STM (Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.), askeri deniz platformları ve taktik mini İHA sistemlerini Avrupa ve Güney Amerika’da düzenlenecek uluslararası savunma fuarlarında sergileyecek.

Şirket, 25-27 Mart 2025 tarihlerinde Norveç’te düzenlenecek Undersea Defence Technology (UDT) 2025 fuarında denizaltı ve sualtı teknolojilerini tanıtırken, 1-4 Nisan 2025’te Brezilya’daki LAAD Defence & Security 2025 etkinliğinde hava ve kara sistemlerini ziyaretçilere sunacak.

Deniz Savunma Teknolojileri Norveç’te sahneye çıkacak

Norveç’in başkenti Oslo’da gerçekleştirilecek UDT 2025 fuarında STM, Türkiye’de geliştirilen askeri deniz platformlarını tanıtacak. Şirketin fuarda sergileyeceği ürünler arasında:

  • STM500 Denizaltısı

  • İnsansız Otonom Sualtı Aracı (STM NETA)

  • İstif Sınıfı Fırkateyn (TCG İstanbul – F-515)

  • Ada Sınıfı Korvetler

  • STM MPAC Hücumbotu

  • Lojistik Destek Gemisi

bulunuyor. Şirket, denizaltı platformları ve otonom sualtı çözümleriyle ilgili bilgi paylaşımı yapmayı amaçlıyor.

Latin Amerika, Mini İHA Sistemleri ile tanışıyor

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek LAAD 2025 fuarında STM, mini İHA teknolojilerine odaklanacak. Sergilenecek sistemler arasında:

  • KARGU (Vurucu İHA)

  • TOGAN (Gözcü İHA)

  • BOYGA (Mühimmat Bırakan İHA)

yer alıyor. Mini İHA’ların farklı kullanım alanlarına yönelik olarak potansiyel iş birlikleri ve ihracat fırsatlarının ele alınması bekleniyor.

Özgür Güleryüz: NATO’daki etkinliğimizi sürdürüyoruz

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz açıklamasında; Türkiye’nin uluslararası bir oyuncu konumuna geldiğini belirterek şunları kaydetti: “Ordumuz için geliştirdiğimiz milli platformlarımız ve mühendislik kabiliyetlerimiz ile, dost-kardeş ülkelerin savunma kapasitelerini geliştirecek, ülkemiz ekonomisine güç verecek ihracata imza atıyoruz. Türkiye’nin denizlerdeki mühendislik gücü olarak, dünya donanmalarının güvenilir ortağıyız. Pakistan ve Ukrayna için yürüttüğümüz savaş gemisi projelerinin ardından, Malezya Donanması için 3 korvet inşa etmeye başladık. Portekiz Donanması’na inşa edeceğimiz Denizde İkmal ve Lojistik Destek Gemileri ile de Türkiye’nin AB ve NATO üyesi bir ülkeye ilk askeri gemi ihracatını gerçekleştirdik. Öte yandan sahada kanıtlanmış Taktik Mini İHA sistemlerimizi 3 farklı kıtada 10’dan fazla ülkenin envanterine kattık. NATO’da ise komuta kontrol ve yazılım teknolojilerimizle varlığımızı sürdürüyoruz. NATO standartlarında sunduğumuz esnek mühendislik çözümlerimiz ile Asya Pasifik’ten Avrupa’ya, Afrika’dan Körfez Bölgesine kadar ilgi görüyoruz. LAAD ve UDT fuarları ile de Avrupa ve Güney Amerika’daki ihracat ve iş birliklerimizi artırmayı hedefliyoruz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu