Türk Savunma Sanayi

Otokar’dan Eurosatory’ye 6 yeni araç

Kara sistemlerinde ihracat başarısını yukarı çeken Otokar, bugün Paris’te başlayan Avrupa’nın en büyük savunma sanayi fuarı Eurosatory 2022’ye 6 farklı tasarım aracıyla katılıyor. Otokar’ın farklı kullanıcılar için ARMA 6×6, ARMA 8×8, TULPAR paletli araçları, COBRA II ve COBRA II MRAP araçlarını fuarda sergiliyor.

Eurosatory fuarına geniş ürün gamından farklı özelliklere sahip araçlarla katılım yaptıklarını belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; “Türkiye’nin en deneyimli kara sistemleri üreticisi olarak ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil ediyoruz. 35’ten fazla dost ve müttefik ülkedeki 55’i aşkın kullanıcı envanterinde yer alan araçlarımızla savunma sanayii alanında her geçen gün yeni başarılar elde ediyoruz.

Bugün 33 bine yakın askeri aracımız çok farklı coğrafyalarda, zorlu iklim koşullarında, çeşitli görevlerde aktif olarak hizmet veriyor. Yurt dışında farklı ülkelerdeki iştirak şirketlerimizle bölgesel anlamda mevcut ve potaniyel kullanıcılarımıza her zamankinden daha yakınız. Envanterlerinde Otokar araçlarına sahip kullanıcılarımız, yeni kullanıcılar için referans oluyor, her geçen yıl bayrağımızı yeni ülkelerde dalgalandırıyoruz” dedi.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç

Otokar artık teknoloji transferi yapıyor

Eurosatory’nin savunma sanayii sektörünün en önemli fuarlarından biri olduğuna dikkat çeken Serdar Görgüç şunları söyledi: “30 yılı aşkın süre önce, Türkiye’nin ilk zırhlı aracını ihraç etmeye karar verdiğimizde ürünlerimizi ilk kez bu fuarda sergiledik. Bu anlamda Eurosatory şirketimiz için ayrı bir anlam ve öneme sahip.  İlk ihracatımızı yaptığımız 1990’lardan bu yana NATO ve Birleşmiş Milletlerin sayılı kara sistemleri tedarikçilerinden biri olduk. Dünyanın farklı bölgelerinde elde ettiğimiz deneyimleri araç geliştirme çalışmalarımıza yansıtıyoruz.

Cironun yüzde 8’i Ar-Ge’ye

Global ölçekteki bilgi birikimimiz, tasarım ve mühendislik kabiliyetlerimiz, Ar-Ge çalışmalarımız ile ön plana çıkıyoruz. Son 10 yılda ciromuzun yaklaşık yüzde 8’ini Ar-Ge faaliyetlerine ayırdık. Ne mutlu ki bugün sadece ürün tasarlayıp, geliştirip, araçları ihraç eden değil; yurtdışına teknoloji transferi yapan bir şirket konumuna ulaştık. Bugün olduğu gibi gelecekte de ürünlerimiz ve kara sistemleri alanındaki kabiliyetlerimizle ülkemizi global arenada en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu