Sahil GüvenlikTürk Savunma Sanayi

Maren Robotics TUNA ve FASTY ile yeni pazarlara açılıyor

Su altı sistemlerde geliştirdiği ürünlerde dikkat çeken Maren Robotics, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na TUNA Sualtı Dalgıç İntikal Aracı’nı teslim ettti. Maren ayrıca FASTY kurtarma sistemini de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kamplarında hizmete girerken sisteme Endonezya’dan da büyük ilgi var.

Su altında dalgıçların hızlı hareket etmelerini sağlayan TUNA Sualtı Dalgıç İntikal Araçları’nın yeni kullanıcısı, Sahil Güvenlik Komutanlığı oldu. İlk sistem, teslimatı gerçekleştirildi. 

Sistem özel bataryasıyla yüksek hızda 90 dakika, daha düşük hızda 140 dakika kullanılabiliyor. TUNA, dalgıcı 100 metre derinliğe kadar da indirebiliyor. Araç üzerindeki şarj portu sayesinde, TUNA’nın bataryası çıkarılmadan şarj edilebilmekte.

 

FASTY TSK Kamplarında kullanılmaya başlandı

Maren Robotics’in özellikle dalgalı denizlerde, boğulmaların önüne geçilmesi amacıyla geliştirdiği FASTY İnsansız Cankurtaran Aracı (İCA) Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılmaya başlandı. Sistem, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı olan Antalya’daki Karpuzkaldıran ile Bodrum’daki Özel Eğitim Merkez Komutanlığı’na teslim edildi. Bir başka kullanım merkezi de Foça Özel Eğitim Merkez Komutanlığı oldu.

Uzaktan kumandalı sistem, 15 km/saat hızla boğulan kişiye doğru yöneltilebiliyor. Kenarında tutunma yeri olan FASTY, 200 kilogram ağırlığı çekebilecek güce sahip. Yüksek manevra kabiliyetine sahip İnsansız Cankurtaran Aracı, aynı zamanda operatöre anlık görüntü de gönderebiliyor.

Endonezya yakından ilgileniyor

Türk savunma şirketlerinin giderek hızla büyük paya sahip olmaya başladığı Endonezya pazarı için FASTY, Maren Robotics tarafından Endonezya Sahil Güvenlik Komutanlığı’na tanıtıldı. Şirketin Endonezya temsilcisi tarafından yapılan tanıtımda Sahil Güvenlik yetkilileri performanstan çok memnun kaldı. 

FASTY’nin kısa süre içinde Endonezya’dan da sipariş alması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu