FNSS’te BAE Systems hisseleri Nurol Holding’e geçti
Türkiye’nin köklü savunma şirketlerinden FNSS’te ortaklık yapısı değişti. Yüzde 49 oranında İngiliz BAE Systems hisseleri, Nurol Holding’e geçti.
Ankara’da düzenlenen basın toplantısı ile gelişmeleri paylayan FNSS’te yeni yapı şöyle oldu:
Nurol Holding, BAE Systems’in FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. üzerindeki hisse payını alacağını ve FNSS’nin faaliyetlerine Nurol Holding sahipliğinde devam edeceğini ilan etti.
Rekabet Kurumu’nun onay sürecinde olan hisse devir anlaşması, bu son onay sürecinin de tamamlanmasıyla resmiyete kavuşacak. Bu onay ile birlikte FNSS’nin halihazırda yüzde 51 ile çoğunluk hissedarı olan Nurol Holding, FNSS’nin yüzde 100 sermaye payına sahip olacak.
Genel Müdür Nail Kurt açıkladı
Gelişmeler hakkında bilgi veren FNSS Genel Müdürü Nail Kurt, şunları söyledi:
“İki ortak arasındaki bu anlaşma, 35 yıllık çok önemli bir dostluğun sonucu olarak karşılıklı anlayış ve mutabakatla sonuçlanmıştır”
Nurol Holding, iki yıl önce de İngiliz BAE Systems ortaklığı olarak faaliyet gösteren savunma ve havacılık şirketi BNA’da ortaklık yapısı değiştirmıştı.
BAE Systems’ın yüzde 49 hissesinin Nurol Holding’e devriyle şirket, Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri AŞ ismi ve yüzde 100 Türk sermayeli olarak devam etme kararı almıştı.
SAHA’da PARS ALPHA 8X8 sergilenecek
FNSS, SAHA EXPO’da 22 Ekim’den itibaren PARS ALPHA 8×8 aracını ilk kez ülkemizde yapılan bir savunma fuarı organizasyonunda sergilenecek. Araç ilk olarak Suudi Arabistan’daki World Defense Show’da tanıtılmıştı.
Mekanize piyadenin muharebe alanında görevini başarıyla yapılabilmesi için tasarlanan araç, üstün hareket ve beka kabiliyeti, dayanıklılık, durumsal farkındalık ve yaşam destek sistemlerini barındıran teknolojileri tek platformda bir araya getirmeyi hedefliyor.
Saatte 115 kilometrenin üzerinde hıza ulaşabilen PARS ALPHA, sahip olduğu güç paketi ve tüm akslardan yönlendirme sistemini kilitleyebilen özellikleri ve en iyi yol tutuşu için aracın yüksekliğinin ayarlanmasını sağlayan gelişmiş süspansiyon sistemi sayesinde dünya çapındaki zırhlı mekanize piyade birliklerinin tercihi olacak bir seçenek olarak öne çıkıyor.