Murat Keleş’in yeni adresi Aeros

Havacılık ve uzay konusunda mühendislik hizmeti veren Aeros şirketi, Türk Hava Kuvvetleri’nden emekli olan ve ilk SoloTürk pilotu Murat Keleş’i bünyesine kattı.
Aeros Mühendislik CEO’su Serdar Çora, yaptığı açıklamada “Sayın Murat Keleş Aeros’ta “Uçuş Test Operasyonları ve Konsept Geliştirme Direktörü” olarak atanmıştır. Kendisine başarılar dileriz. Aeros’a hoş geldiniz” dedi.
Hava Harp Okulu’ndan teğmen rütbesi ile mezun olan Murat Keleş, uzun yıllar F-16 filolarında kol uçuculuğu, kol lideri ve öğretmen pilot olarak uçtu. 2008’den itibaren SoloTürk kuruluşunda ‘kurucu pilot’ olarak görev yaptı.
SoloTürk halka açık gösterilerine, Türk Hava Kuvvetleri’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümünde başladı. 2012 yılına kadar SoloTürk pilotu olarak görev yaptı.
Ardından Türk Hava Kuvvetleri’nden binbaşı rütbesi ile ayrılarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ne (TUSAŞ) Test Pilotu olarak geçti.

Kanada’da test pilotluğu eğitimi
S-2E Tracker ve F-16 uçaklarında test pilotluğu yaptı. Kanada’da ITPS’de ‘Test Pilotluğu’ eğitimi aldı. HÜRKUŞ-B’nin ilk uçuşunu gerçekleştirdi.
Uçuş Öğretmenliği de yapan Murat Keleş, 2019’da 15 Temmuz sonrasında oluşan pilot ihtiyacına destek olmak amacıyla gönüllü olarak yeniden Hava Kuvvetleri’ne döndü.
Altı yıl boyunca Albay rütbesi ile farklı görevlerde bulunan Murat Keleş, aynı zamanda TEKNOFEST organizasyonlarında da gösterilerin koordinatörü olarak Türk Hava Kuvvetleri’ne adına destek verdi.

Albay Murat Keleş, geçtiğimiz ekim ayında kendi isteği ile Türk Hava Kuvvetleri’nden emekli oldu.
Aeros’ta göreve başlayan Murat Keleş, Uçuş Test Operasyonları ve Konsept Geliştirme Direktörü olarak şirketin uzmanlığı olan uçuş testlerine tecrübesi ve bakışı ile destek verecek.






