HaberlerKargo

Yolcu modelinden kargoya

ABD’li Yingling Havacılık, Alpine Air uçak filosunun kapasitesini, menzilini, performansını ve çok yönlülüğünü artırmak amacıyla Beechcraft 1900D uçaklarını yeniden yapılandırmak ve yükseltmek için hava kargo operatörü Alpine Air Express ile bir anlaşma yaptığını duyurdu.

Alpine Air filosunda şu anda 32 Beech 1900D ve toplam 72 uçak bulunuyor. Yingling, uçakları kargo uçağına dönüştürmek için yeni satın alınan tesisleri kullanacak. İlk uçak üzerindeki çalışmalar Wichita’da devam ediyor ve ikinci uçak da birkaç hafta önce geldi.

Yingling Başkanı Andrew Nichols, “Bu program hem Alpine hem de Yingling için bir ‘kazan-kazan’dır. Son 18 ayı bu tür kapsamlı programların üstesinden gelmek için tesisleri genişletmek ve yeteneklerimizi yükseltmek amacıyla harcadığımız için bu istisnai fırsatı değerlendirebiliyoruz. Alpine Air, uçağın kapasitesini artıran Beechcraft 1900D’nin dönüşümü için zaten bir Ek Tip Sertifikası (STC) aldı. Birlikte çalışarak, nakliye yeteneklerini ve müşteri tabanlarını zamanında ve verimli bir şekilde artırmalarına yardımcı olacağız. Aynı anda iki uçak üzerinde çalışarak başlayacağız ve uzmanlık kazandıkça daha fazlasını ekleme kapasitesine sahip olacağız.” dedi.

Kargo dönüşümü 4 yılda tamamlandı

Alpine Air Express’in Başkanı ve CEO’su Michael Dancy, “Filomuzu ve müşteri tabanımızı genişletirken, bu düzenleme Alpine Air için önemli bir sonraki adım oldu. Beechcraft 1900D için bu kargo dönüşümünün tamamlanması dört yıl sürdü ve STC’nin FAA tarafından onaylanması harika. Yingling gibi kendini kanıtlamış bir sağlayıcı ile ekip kurmak, dünyadaki en büyük tek pilotlu kargo uçağı filosunu işleterek elde edeceğimiz potansiyeli hızla fark edebileceğimiz ve rekabet avantajından yararlanabileceğimiz anlamına geliyor. Daha azıyla daha fazlasını gönderebileceğiz.” dedi.

Michael Dancy, “Birincil hedefimiz her zaman UPS, USPS, Amazon ve daha fazlası gibi müşterilerimiz için daha uygun maliyetli bir gönderi hizmeti yaratmak olmuştur. Yeniden yapılandırılmış bu Beech 1900 uçaklarını içeren stratejik yeni filomuzla, artık bireysel gönderiler için daha fazla verimlilik ve hem bizim hem de müşterilerimiz için daha uygun maliyetler sağlayabiliriz.” diye ekledi.

Tek pilotlu uçuş mümkün olacak

Federal Express için 250’den fazla Cessna Caravan’ı güncelleyerek yıllar içinde kargo uçaklarını yenileme konusunda olağanüstü bir ün kazanan Yingling, 2020’de Amerikan Federal Havacılık Dairesi FAA tarafından Alpine Air’e verilen Ek Tip Sertifikasını (STC) kullanarak çift motorlu turboprop Beech 1900’ler için aynı şeyleri yapmak üzere Alpine Air ile ortak çalışacak.

Ek Tip Sertifikası; performans ve kullanımda etkileyici kazanımlara katkıda bulunacak ve 1900C modelinden yüzde 40 daha fazla kargo kapasitesi sunacak iyileştirmeler içeriyor. Kargo dönüşümü, Faydalı Yükte 3 bin 375 kg’lık bir artış sağlayacak. Maksimum menzil yüzde 23’lük artışla bin 356 deniz miline ulaşacak. Ayrıca yüzde 7’lik bir hız artışı elde edilecek.

Alpine Air Express için belki de en önemlisi, Tek Pilotlu Uçak Sertifikasyonunun dâhil edilmesi oldu. Michael Dancy, “Tek pilotlu operasyonlar, bariz maliyet tasarrufu sağlayacak ve filomuzun planlanması ve konumlandırılmasında bize daha fazla çok yönlülük sağlayacak.” dedi.

Diğer önemli dönüştürme özellikleri arasında maksimum kargo yüklemesi için yeni Z Raylarının kurulumu, yeni bir ekip acil çıkışı, kargo ağı, braketler ve klipsler, kargo konveyör makaraları, sağlam zemin panelleri ve yapısal değişiklikler yer alıyor. Oksijen sistemi, hava kanalları ve aydınlatmanın yanı sıra ses panellerinde de güncellemeler olacak.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu