Haberler

Yeni pervane rüzgar tünelinde

ABD’li Textron Havacılık bünyesinde faaliyet gösteren McCauley Pervane Sistemleri, geçen ay ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren Beechcraft Denali tek motorlu turboprop uçağının yeni C1106 pervanesi için rüzgâr tüneli testini tamamladığını duyurdu.

RUAG’ın Emmen, İsviçre’deki tesislerinde gerçekleştirilen pervanenin kapsamlı güçlü rüzgâr tüneli testlerinden elde edilen sonuçlar, performans ve aerodinamik özellikler hakkında temel bilgilerin yanı sıra gelecekteki pervanelerin ve uçak konseptlerinin geliştirilmesine yönelik veriler sağlayacak.

Havacılıkta sadece uçaklar değil, pervaneden özel mühimmatlara hatta Formula F1 araçlarına kadar rüzgar testleri bir çok alandı kullanılıyor. Gelişmiş bilgisayar simülasyonlarına rağmen gerçek etkiler rüzgar tünelinde test ediliyor.

ÖZEL OLARAK TASARLANMIŞ YÜKSEK PERFORMANSLI PERVANE

Yepyeni bir tasarıma sahip olan Denali; McCauley’in 5 palli, uçuşta motorun durdurulması halinde pervane pallerinin uçuş doğrultusuna paralel hale getirilebileceği (full feathering) özellikte, sabit süratli, tersine çevrilebilir hatveli ve 266 cm çapında pervane ile donatıldı.

McCauley Propeller Systems başkan yardımcısı ve genel müdürü John Dandurand, “Denali’nin yeni C1106 pervanemizle ilk uçuşu McCauley ekibi için heyecan verici bir dönüm noktası oldu. Bu yeni pervane, müşterilerimizin McCauley’den beklediği işçilik, tamir edilebilirlik ve dayanıklılık ile birlikte performans ve rampa çekiciliği sunarak, sahiplerine ve operatörlerine harika bir uçuş deneyimi sağlayacak.” dedi.

Rüzgar tüneli testinin tamamlanması, Denali pervane tasarımının önemli deneysel doğrulamasını sağladı. Operasyonel ve performans verilerinin arka arkaya karşılaştırmasını temin eden tam ölçekli ve model ölçekli testler yapıldı.

John Dandurand, “En son teknolojilere ve yenilikçi mühendisliğe yapılan yatırımlar sayesinde, yeni nesil McCauley pervanelerini ve satış sonrası çözümlerini geliştiriyor ve piyasaya sürüyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu