Haberler

Yasak döneminde nasıl uçacaksınız?

Salgın nedeniyle dış hatlar durdu. Sadece Türk Hava Yolları ve Anadolujet’e iç hat olarak 14 noktaya sefer gerçekleştirilmesine izin verildi. Bu durumda gerçekten çok acil bir işiniz varsa nasıl uçağa bineceksiniz? İşte cevabı.

Öncelikle oturduğunuz yer büyükşehir belediyesi ise ikametgahınızın bulunduğu ilçe kaymakamlığına gideceksiniz. Eğer büyükşehir değilse o ildeki valiliğe başvurmanız gerekiyor. Size kaymakamlık veya valilikte bir form verecekler. Burada seyahat taşıtı olarak uçak bölümünü işaretlemeniz ve gerekli bilgileri doldurmanız gerekiyor.

65 YAŞ ÜSTÜNE İZİN YOK

Uçakla bile seyahat edilse, 65 yaşın üzerine izin verilmiyor. Formu doldurduktan sonra ilgili makama onaylatıyorsunuz. Eğer aracınızla, otobüsle bu belge olmadan yola çıkarsanız, polis veya jandarma çevirmesinde alıkonulabilirsiniz. Uçak için bu kontroller havalimanı girişinde yapılıyor. 

SEYAHAT GENELGESİ DETAYLARI

Seyahat Kısıtlaması genelgesi detayları “Tüm vatandaşlarımızın bulundukları şehirde kalmaları esastır. Ancak tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirlerarası yolculuk yapması Valilik izni ile gerçekleştirilebilecektir” ifadeleri yer alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu