Uzay

Virgin Galactic ilk ticari uzay uçuşunu yaptı

Ticari uzay uçuşlarında yeni bir sayfa Virgin Galactic tarafından açıldı. İlk ticari uzay uçuşu ABD’de New Mexico Eyaleti’ndeki Spaceport’tan gerçekleştirildi.

Galactic 01 adı verilen uzay uçuşu, İtalyan Hava Kuvvetleri ve İtalya Ulusal Araştırma Konseyi’nin 3 üyesi ve 13 uzay araştırma yükü ile gerçekleştirildi. 

Uzay uçuşuna İtalyan Hava Kuvvetleri’nden Albay Walter Villadei, Albay Angelo Landolfi, Mühendis Pantaleone Carlucci ve Astronot Eğitmeni Colin Bennett katıldı.

Taşıyıcı uçak ile kalkış

Virgin Galactic, White Knight adı verilen taşıyıcı uçak ile 44 bin 500 feet irtifaya çıkartıldı. Burada ateşlenen roket ile birlikte ses hızının 2,8 katı ile tırmanan Virgin Galactic Uzay Aracı, yer çekimsiz ortamda uçtu. 

Yerel saat ile 08.30’da bırakılan araç, 09.42’de kalkış yapılan Spaceport’a iniş yaptı.

İkinci uçuş ağustos ayında

Virgin Galactic bir sonraki ticari uzay görevi Galactic 02’ye hazırlıklara başladı. Görev, Ağustos ayına planlandı. Sonrasında Virgin Galactic uzay uçuşlarını aylık olarak gerçekleştirecek.

İşte ilk uçuş görüntüleri

 

Virgin Galactic CEO’su Michael Colglazier, ”Bugün ekibimiz, benzersiz, yörünge altı bilim laboratuvarımız VSS Unity’de altı kişiyi ve bir düzineden fazla araştırma yükünü uzaya başarıyla uçurdu ” dedi.

Colglazier, “Bu tarihi uçuş, ilk ticari uçuşumuz ve özel yolcular ve araştırmacılar için alana tekrarlanabilir ve güvenilir erişim konusunda yeni bir çağını başlatan ilk özel ticari araştırma misyonumuzdu. Özel astronotlarla ilk uzay uçuşumuz olan Galactic 02’nin Ağustos ayında yapılması planlanıyor ve VSS Unity’nin aylık uzay görevleriyle devam etmesini beklerken, aynı zamanda gelecekteki uzay gemisi filomuzu küresel bir izleyici kitlesi için ölçeklendirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu