Uzay

Türkiye’nin uzaydaki gözleri

Savunma ve havacılık sektörünün önemli bir kolu da uzay. Bu videomuzda, sizlere uzaydaki keşif uydularımızı anlatacağım. Ülkemize ait uzayda kaç gözlem ve keşif uydusu bulunuyor? Hangi teknolojiler kullanılıyor? İşte uzaydaki gözlerimiz…

Türkiye son yıllarda yerli ve milli teknolojiye sahip uydu için çalışmalarını artırmış durumda. Bu konuda Türkiye Uzay Ajansı koordinasyonunda TUSAŞ ve TÜBİTAK UZAY teknoloji geliştiriyor. 

Keşif uyduları konusunda en son devam eden proje İmece. TÜBİTAK UZAY tarafından yapılan, Türkiye’nin sıfırdan tasarlayıp ürettiği ilk metre altı çözünürlükteki milli gözlem uydusu İMECE, bu yılın son çeyreğinde uzaya gönderilecek.

Tolga Özbek ‘Türkiye’nin uzaydaki gözlerini anlattı’:

 

Fırlatma tarihi, geçtiğimiz gün Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklandı. Twitter hesabından, Kahramankazan’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerinde gerçekleştirilen “Milli Teknolojiler ve Yeni Yatırımlar Toplu Açılış ve Tanıtım Töreni”ne katılan Varank, TUSAŞ bünyesindeki Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi’ne gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Varank’a ziyaretinde, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil ve TÜBİTAK Enstitü Müdürü Mesut Gökten de eşlik etti.

Varank, güneş paneli açılma testleri için hazırlıkların yapıldığı İMECE uydusunun uçuş modelini inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Uydunun güneş paneli açılma testleri başarıyla tamamlandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu