Uzay

NASA’dan UFO açıklaması: Uçan toplar her yerde

UFO meraklılarının uzun süredir beklediği açıklama NASA’dan (Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) gedi. Bir süredir dünyanın farklı noktalarında tespit edilen uçan küreler NASA tarafından UFO yani ‘Tanımlanamayan Uçan Cisimler’ olarak adlandırıldı.

NASA büyük merakla beklenen açıklamasında görüntü de paylaştı. ABD Hava Kuvvetleri’ni ait İnsansız Hava Aracı (İHA) MQ-9B tarafından çekilen görüntülerde küçük, küre şeklinde bir cismin yüksek süratle uçtuğu video yayınlandı.

Bu videonun 2022’de Ortadoğu’da çekildiği bilgisi verildi.

Uzun zamandır uçan daireler ve uzaylılar kavramlarıyla ilişkilendirilen UFO terimi, hükümet tarafından “UAP”(tanımlanamayan anormal fenomen) olarak değiştirilmişti.

NASA, geçen Haziran ayında panelin oluşumunu duyururken, “UAP’lerin dünya dışı kökenli olduğuna dair hiçbir kanıt yok” demişti. Etkinlik sonrası yapılan açıklamada NASA’nın UFOların varlığını kabul ettiği bildirildi.

Metal küreler

NASA tarafından hazırlanan raporda, UFO’nun metal küre şeklinde olduğu, boyutunun tahmini 1 ila 4 metre arasında olabileceği yer aldı.

UFO’nun tespit edilen irtifasının ise 10 bin ila 30 bin feet arasında değiştiği ifade edildi. Raporda ayrıca ismin ses hızının 2 katında yani saatte 2 bin 453 km hızla uçtuğuna dikkat çekildi.

İşte NASA raporu

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu