Uzay

FAA, Virgin Galactic’in uçuşlarını durdurdu

İlk uzay uçuşu Sir Richard Branson tarafından yapılan Virgin Galactic SpaceShipTwo isimli uzay aracı’nın uçuşları Amerikan Federal Havacılık Dairesi FAA tarafından durduruldu. İlk uçuşta yaşanan bazı teknik sorunlar konusunda FAA Virgin Galactic için soruşturma başlattı. Sorunlar çözülünceye kadar Virgin Galactic uçamayacak.

AFP’nin haberine göre FAA konuyla ilgili yaptığı açıklamada söz konusu uçuş yasağıyla ilgili, “Virgin Galactic, FAA soruşturma raporunu onaylayana ve kazada yaşanan sorunların kamu güvenliğine zarar verip vermediğine karar verene kadar SpaceShipTwo isimli uzay aracını tekrar kullanamayacak” denildi.

FAA’nın bu kararı, The New Yorker dergisinde söz konusu uçuş ile ilgili yazılan bir makalenin yayınlanmasının ardından geldi.

Uzay tutkusuyla tanınan İngiliz milyarder Sir Richard Branson’ın kendisine ait Virgin Galactic’in aracıyla uzay sınırına çıkması sırasında bir şeylerin ters gittiği haberi üzerine soruşturma açmıştı.

Karar, aracın güvenli şekilde iniş yapmasının ardından misyonun başarısıyla övünen şirketin terslik haberini yalanlamasına rağmen alındı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu