GösteriHaberler

TUSAŞ gösteri uçuşları ile Teknofest’te

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Başkanlığı desteği ile 30 Ağustos 03 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek TEKNOFEST için bu yıl Türk Havacılık Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ) farklı ürünlerle sahneye çıkıyor.

Son dönemde adından sıkça söz ettiren hava araçları HÜRJET, ATAK 2 başta olmak üzere İHA Grubundan ANKA ve AKSUNGUR,Helikopter Grubundan GÖKBEY ve T925 GENEL MAKSAT HELİKOPTERİ, Uçak Grubundan HÜRKUŞ’un mock-up’ları statik alanda yer alacak.

Kapalı alanda ise genç mühendis ve genç mühendis adaylarının genel sorularına cevap bulabileceği Kariyer Stantları ile spesifik sorulara cevap verecek TUSAŞ Mühendislerinden de detaylı bilgi edinebilecekler.

Bunun yanı sıra çocuklara yönelik Gelişim Atölyeleri veHÜRKUŞ & GÖKBEY müzikali ile eğlenceli vakit geçirecekler. Her yaştan ziyaretçi için KAAN Milli Muharip Uçak Simülatörü ile 360 derece yön kabiliyetine sahip Pilot Sensin-VR Simülatörü kullanıcıya eşsiz bir deneyim sunacak.

Türk Havacılık Uzay Sanayi platformları KAAN, HÜRJET, HÜRKUŞ, GÖKBEY, ANKA ve SMALL GEO’ya ait 1/7 ölçekte modellerinin bulunacağı stantta ziyaretçiler, her bir platformun detaylı bilgisine ulaşabilecekler.

Uçuş Gösterileri Nefes Kesecek

Ankara TEKNOFEST’e gelecek ziyaretçiler beş gün boyunca sürecek etkinlikler kapsamında son teknoloji altyapısına sahip ANKA, AKSUNGUR, HÜRKUŞ ve GÖKBEY hava araçlarının uçuş gösterisini izleme fırsatı yakalayacaklar.  

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Türk Havacılık Uzay Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil,’’Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Zafer Bayramımızı kutlayacağımız bir günde TEKNOFEST ilk kez Ankara’da gençlerimizin havacılık merakını canlandıracak olması bana büyük heyecan veriyor. Aslında bakarsanız ana yerleşkemiz Ankara’da bulunduğundan dolayı, biz burada ev sahibi konumundayız. Ziyaretçilerimiz tesislerimizde geliştirdiğimiz yerli ve milli platformlarımızı yakından inceleyebilecek, ülkemizin havacılık sektöründe ne denli geliştiğine şahit olacaklar. Civar iller ve Ankara’da ikamet eden havacılık tutkunu tüm vatandaşlarımızı standımıza bekliyoruz.’dedi.

Yer: Etimesgut Havalimanı/ Ankara

Stant: B-3

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu