Haberler

Türkiye NAVTEX ilan etti

Türkiye, Akdeniz’de sistem aramalar için geçtiğimiz temmuz ayında ilan edip sonra iptal ettiği aynı bölgede bu sabah yeniden NAVTEX yani Denizcilere Duyuru ilan etti. Doğu Akdeniz’de, Kıbrıs’ın batı tarafından yer alan bölgede Oruç Reis ve, Ataman ve Cengiz Han gemileri 23 Ağustos’a kadar sismik araştırmalar yapacak. Bölgede hidrokarbon yatağı aranacak.

BÖLGE HAREKETLENDİ

Geçtiğimiz günden itibaren Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait gemiler NATO görevleri dahil bir çok uluslararası ve ulusal görevi iptal ederek Akdeniz’e açılmıştı. Sistem araştırma yapacak gemiler, Mavi Vatan’da Türk Deniz Kuvvetleri’ne, havadan da Hava ve Deniz Havacılık uçakları tarafından sürekli takip ediliyor.

NAVTEX NEDİR?

NAVTEX, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden duyurarak bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

GEMİLER NASIL ARAMA YAPIYOR

Tam donanımlı ve çok amaçlı dünyadaki ender araştırma gemilerinden biri olan gemide, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite, manyetik olarak jeofizik araştırması yapılabiliyor. Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar iki boyutlu sismik operasyonları gerçekleştirebiliyor.

HANGİ BÖLGEDE?

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu