GüvenlikHaberler

Türkiye 6 ülkeye sınırını kapattı

Türkiye’deki koronavirüs vakalarında yaşanan artışlar sonrasında Brezilya, Bangladeş, Güney Afrika, Hindistan, Sri Lanka ve Nepal’den Türkiye’ye uçuşların durdurulduğu açıklandı.

Alınan karar doğrultusunda:

-Son 14 gün içerisinde bu ülkelerde bulunan 6 yaş üzeri yolculardan son 72 saat içerisinde yapılmış PCR negatif testi istenecek, masraflarını yolcuların karşılaması koşuluyla valilğinin belirlediği otellerde 14 gün karantinaya alınacaklar

-Afganistan ve Pakistan’a 1 Eylül’e kadar üniversite eğitimi için gelen öğrenciler 14 gün karantinada kalacaklar.

-Sadece Türkiye’de oturma ve çalışma izni olan Afganistan ve Pakistan vatandaşları uçağa kabul edilecek ve karantinadan muaf olacaklar. (Ev Karantinası olacak)

-Karantina kapsamındakilerin Türkiye’ye gelmeden otel masraflarını ödemesi gerekecek

-Birleşik Krallık, İran, Mısır ve Singapur’dan gelen 6 yaş üzeri kişilerden son 72 saat içerisinde yapılmış PCR testi istenecek.

-Yukarıda adı geçen yolcular dışında, en az 14 gün önce aşı yaptırdığını ve son 6 ay içerisinde covid 19 geçirdiğine dair belge ibraz eden yolculardan test istenmeyecek. Aksi durumda PCR negatif testi istenecek.

-Sağlık Bakanlığı görevlileri, yurtdışından gelen yolculara örnekleme PCR testi yapabilecek.

-Yurtdışından Türkiye’ye gelecek yolcular aşı belgesi ve son 6 ay içerisinde Covid 19 geçirdiğine dair belgeyi sunması halinde PCR testinden muaf olacak.

-Tüm transit ve transfer yolcular ile uçuş mürettebatları yukarıdaki koşullardan muaf olacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu